VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 2 juni 2020 - Aandelen

Hogere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening tot 0,3 procent in het groen.

Terwijl de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China weer toenemen en er rellen in de grote Amerikaanse steden plaatsvinden, blijken beleggers nog altijd optimistisch gestemd te zijn.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets letten beleggers toch vooral op de versoepeling van de coronamaatregelen in vele landen, waardoor de economie weer van het slot komt.

De rellen zorgen wel voor kopzorgen bij ondernemers die na de lockdown proberen het normale leven weer op te pakken. Bijvoorbeeld Macy’s heeft besloten om verschillende winkels nog niet te openen, terwijl Apple de deuren van enkele vestigingen al weer heeft gesloten.

In veel steden is de avondklok ingevoerd en president Donald Trump dreigde maandagavond militairen in te zetten om de orde te herstellen.

Hewson van CMC Markets waarschuwde wel dat al het geweld in de VS tot een nieuwe lockdown kan leiden, niet als gevolg van het coronavirus, maar opgelegd door de Nationale Garde. Volgens Econoom Tim Duy van de universiteit van Oregon zou Trump met het inzetten van militairen dan ook juist olie op het vuur gooien.

Experts vrezen daarnaast ook dat de rellen en demonstraties juist een tweede golf aan coronabesmettingen zullen veroorzaken. En dit zal volgens strateeg Andrew Sheets van Morgan Stanley wel voor een koersval zorgen.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 35,97 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,9 procent duurder werd op 39,05 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1165. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1131 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1132 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Medewerkers van Facebook zijn ontevreden over de beslissing van hun CEO Mark Zuckerberg om de berichten van Donald Trump over de rellen op het sociale netwerk te laten staan, terwijl deze volgens de medewerkers de regels over het aansporen van geweld overtreden.

Starbucks zal de uren van werknemers verder terugbrengen en in lijn brengen met de geleidelijke heropening van zijn Amerikaanse vestigingen. De koffieketen verwacht niet dat de verkopen enorm zullen stijgen met de versoepeling van de coronamaatregelen. Starbucks verwacht dat pas in de herfst de verkopen weer op peil zullen zijn.

Nabeurs komt Zoom Communications met zijn eerste kwartaalupdate.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,4 procent tot 3.055,73 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 25.475,02 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 9.552,05 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.