Nederland - 20 april 2020 - Beursbrink

Helpt COVID-19 marihuana sneller te legaliseren in de USA?

door STIJN

Volgens een handvol CEO’s van marihuanabedrijven, gaat het coronavirus ervoor zorgen dat de Amerikaanse overheid sneller geneigd gaat zijn om het groene spul op federaal niveau te legaliseren. Door de economische impact, zal de overheid op zoek gaan naar een snelle manier om inkomsten te genereren. Gezien de omvang van de marihuana industrie, gaan ze hier ook op willen verdienen.

COVID-19 heeft een zware impact op de US economie, veel bedrijven zijn in lockdown of sluiten permanent de deuren en mensen geraken hun werk kwijt. Op welke manier gaat de economie herstellen en zal het een snel of traag proces worden? De marihuana industrie ziet vooral kansen.

Verschillende CEO’s zijn in ieder geval optimistisch over het scenario na de coronaperiode. Zij verwachten namelijk dat de legalisering van de marihuana industrie op federaal niveau aan bod zal komen want hier valt uiteraard veel geld te rapen in de vorm van belastinginkomsten.

When we all start to be able to lift our heads from this Covid experience, we are going to be faced with a scenario where a lot of jobs have gone away, a lot of economic development impact has disappeared. How are we going to bring that back? I think cannabis has to be part of that discussion.

Volgens onderzoeksbureau Cowen is de marihuanamarkt in de Verenigde Staten 56 miljard dollar waard en 90 procent van de verkopen zijn onbelast. Met andere woorden, mocht deze markt op federaal niveau legaal zijn, dan zou de Amerikaanse overheid flink wat extra inkomsten hebben.

Essentiële industrie

Matt Hawking, managing partner bij Entourage Capital beweert dat de marihuana industrie essentieel is voor de Amerikaanse economie. Het potentieel van belastinginkomsten wordt niet benut terwijl de overheid op zoek is naar manieren om meer geld in het laatje te krijgen.

There is going to be a need for increased tax revenue and where else to look but at a legalized industry like cannabis, that is one of the few growth sectors in the world right now.

Het zou dus zomaar eens kunnen dat men de legalisering van marihuana op federaal niveau op de lijst van prioriteiten gaat zetten gezien het herstel na COVID-19 moeizaam zal verlopen zonder extra inkomsten. Het is uiteraard koffiedik kijken hoe dit zal verlopen, vooral gezien de presidentsverkiezingen die plaats zullen vinden in november dit jaar. Of worden deze uitgesteld?

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels – Creative Commons Zero – CC0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel