Nederland - 13 februari 2018 - Aandelen
door STIJN

Dit hedge fund gaat short op marihuana-aandelen

Hoewel we er vrij zeker van zijn dat marihuana ‘the next big thing’ is, gelooft niet iedereen in het ‘groene goud’. Lakewood Capital Management heeft in een brief naar zijn investeerders gemeld dat ze short gaan op Canopy Growth en Aurora Cannabis.

De investeringsmaatschappij, die zowat 5 miljard dollar aan middelen heeft, omschrijft het huidige sentiment als een hype die gebaseerd is op anticipatie, momentum en ‘FOMO’.

Beleggers zijn dol op marihuana-aandelen omdat er veel nieuws is over legaliseringen, de publieke interesse die stijgt, groeiende marktopportuniteiten, etc… Maar volgens Anthony Bozza, CEO van Lakewood Capital, is er nog niet veel concreet in deze industrie.

Bozza schat dat de productiecapaciteit van Canopy Growth kan worden gerecreëerd voor minder dan 150 miljoen CAD en die van Aurora voor 100 miljoen CAD. Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie respectievelijk 5,6 miljard en 5,32 miljard Canadese Dollar.

Een immens verschil waarvan Bozza beweert dat het te maken heeft met die hype bij beleggers. Marihuana-aandelen worden volgens hem stevig opgeblazen door de markt.

Het is niet een kwestie van ‘of ze zullen instorten’ maar eerder een kwestie van ‘wanneer ze zullen instorten’, aldus Anthony Bozza.

Value

De hoger gewaardeerde groeiaandelen deden het vorig jaar opnieuw beter dan waarde-aandelen, zei hij. En dat gegeven noemt Bozza frustrerend want het zou eigenlijk andersom moeten zijn.

Waarde-aandelen worden ondersteund door iets tastbaar en niet door een hype. Op deze manier is het zeer uitdagend om de juiste long-short posities aan te nemen op de financiële markten.

Pas als de marihuana-industrie echt concreet wordt, zoals bijvoorbeeld alcoholische dranken, dan zou het scenario er anders uitzien. Dan zou het verstandig zijn om niet short maar long te gaan. Maar zolang de hype er is en de markt vrij beperkt blijft, zullen de shortposities worden aangehouden.

Bronnen: CNBCInvestopedia

Foto: Pexels

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.