Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 26 september 2018 - Beursbrink

Aurora Cannabis klaar voor legalisatie in oktober?

door STIJN

Absoluut! Dat liet chief corporate officer Cam Battley weten. Auror Cannabis Inc. is meer dan klaar om alle provincies in Canada te bevoorraden volgende maand als marihuana voor recreatief gebruik gelegaliseerd wordt. Ze hebben zich klaargestoomd sinds de bekendmaking van het nieuws.

Battley zei tijdens een persconferentie dat Aurora Cannabis meer dan klaar is om de vraag naar marihuana volgende maand op te vangen. Ze verwachten dat consumenten de dag vanaf de legalisatie zich massaal tot de marihuana markt zullen keren waardoor de vraag hard gaat stijgen.

So, we’re more than ready for consumer legalization. And more than that, our ramp-up in production is happening at exactly the right time. We’re not going to be dumping old, stockpiled, stale product on the market.

Forse groei

Sinds bekend was dat Canada marihuana voor recreatief gebruik op 17 oktober gaat legaliseren, hebben ze bij Aurora Cannabis de productiecapaciteiten geleidelijke aan verhoogd. Ze verwachten dat ze tegen het einde van dit jaar ongeveer 150.000 kilogram marihuana kunnen produceren.

Het verschil met vorig jaar is immens, op dit moment hebben ze 8 werkende productiefaciliteiten in vergelijking met slechts één in 2017. Het bedrijf is in ‘no-time’ uitgegroeid tot één van de hoofdrolspelers op de marihuana markt.

De laatste kwartaalwinst van Aurora sloot een druk jaar af met inkomsten van ongeveer 19,1 miljoen dollar, meer dan drie keer de 5,9 miljoen dollar aan inkomsten die het een jaar geleden had. Voor het volledige jaar stegen de inkomsten tot 55,2 miljoen komende van 18,1 miljoen in 2017.

Het bedrijf zei dat deze toename te danken is aan investeringen in de merkstrategie, inclusief éénmalige activiteiten ter voorbereiding van legalisatie. Maar het is ook te danken aan de integratie van de gevestigde producent CanniMed, die Aurora Cannabis eerder dit jaar heeft overgenomen. Aurora herhaalde ook haar plannen om te noteren op de Amerikaanse beurs.

Bronnen: The Globe And Mail

Foto: Cannabis Culture- Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel