Nederland - 13 juli 2022 - Fondsen

De sterke resultaten van 23 grote hedgefonds namen in H1 2022

door VINCE

Analisten bij Bloomberg publiceerde onlangs de resultaten van macro-hedgefondsen voor de eerste helft van 2022. Het blijkt een grote stijging te zijn onder de grote hedgefondsen, waar het Haidar Jupiter-fonds en het Odey European Inc. hedgefonds de echte uitblinkers zijn. 

Grote hedgefondsen stijgen dit jaar hard omdat de volatiliteit op de aandelen-, obligatie- en grondstoffenmarkten kansen creëert voor traders. De strategie leverde tot en met mei van dit jaar gemiddeld 5,3% op, terwijl alle andere brede hedgefonds-strategieën geld verloren, volgens gegevens verzameld door Bloomberg.

De resultaten:

De tabellen hieronder laten de grote hedgefonds namen zien met daarnaast het percentage dat de fondsen stegen of daalde in het eerste halfjaar van 2022. Deze werden gedeeld op Twitter door Nishant Kumar, schrijver over hedgefondsen bij Bloomberg.

Zoals te zien is zijn er twee uitblinkers die een driecijferig stijgingspercentage behaalde, namelijk het Haidar Jupiter-fonds en het Odey European Inc. hedgefonds. Het Haidar Jupiter-fonds behaalde in juni een stijging 4,6%, wat het totaal rendement van dit eerste half jaar opdreef tot 170%. Het hedgefonds Odey European Inc. behaalde in juni 2,2% aan stijging, waardoor de winst in de eerste helft steeg tot 114%.

Slechts 3 van de 23 grote hedgefondsen op dit lijstje behaalde een verlies.

Veel macrofondsen hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad doordat de centrale banken de rente op een historisch dieptepunt hielden. Dit lijkt nu een 180 graden draai te maken, aangezien de stijgende inflatie zorgt voor druk om de rentetarieven te verhogen.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.