Nederland - 27 maart 2020 - Beursbrink

Hebben investeerders in marihuana het opgegeven?

door STIJN

De marihuana industrie gaat door een moeilijke periode de laatste tijd. Na de hoge verwachtingen die voor een deel werden ingelost in 2018, is het vanaf begin maart alleen maar bergaf gegaan. En net toen het in 2020 beter leek te gaan, kreeg de industrie te maken met logistieke uitdagingen door het coronavirus.

De huidige problemen op de financiële markten door COVID-19 zouden een gemakkelijk excuus kunnen zijn voor de slechte prestaties van marihuana-aandelen maar er is echter meer aan de hand op de marihuanamarkt. Zelfs de grootste producenten, die nog behoorlijk presteren in deze moeilijke tijden, slagen er niet in om investeerders en beleggers aan te trekken.

Dit zou wel eens een heel slecht teken kunnen zijn, namelijk dat beleggers en investeerders het vertrouwen en de hoop in marihuana hebben verloren. Het sentiment op de marihuanamarkt is nu al een geruime tijd slecht en dat zorgt voor een negatieve en neerwaartse spiraal. Maar deze week zit het sentiment op de globale financiële markten dan weer wel goed.

Minder aantrekkelijk of net wel?

Maar vreemd genoeg tonen marihuana-aandelen deze week een bescheiden reactie op de beurzen. Terwijl de grootste bedrijven ter wereld massaal werden opgepikt door beleggers, zijn marihuana-aandelen blijkbaar minder in trek. Aandelen van de groten stegen met dubbele cijfers maar die van marihuana stegen hooguit 7 procent, ook niet slecht maar het kan beter.

Moeten beleggers meer vertrouwen hebben? Veel analisten beweren nog altijd dat het potentieel immens is, vooral in Canada, de Verenigde Staten van Amerika en Europa. Vooral omdat de kwaliteit van marihuana de afgelopen tijd sterk is verbeterd, de bedrijven veel ervaring hebben opgedaan en meer ‘volwassen’ zijn geworden. Daarenboven zijn deze aandelen aantrekkelijk geprijsd.

Bronnen: Fool

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel