VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 7 oktober 2019 - Beursbrink

Handelsgesprekken US-China komen dichterbij, olie stijgt alvast

door STIJN

De prijs voor een vat olie gaat lichtjes hoger, beleggers hopen dat de Verenigde Staten en China een akkoord bereiken tijdens de handelsgesprekken die deze maand zullen plaatsvinden. De oliemarkt wordt momenteel ondersteund door hoop. Of de stijging terecht is, valt uiteraard nog af te wachten wat Trump en Jinping zullen beslissen.

Brent crude en WTI crude zijn de handelsweek goed begonnen met respectievelijke stijgingen van 0,6 en 0,7 procent. Het lichte herstel komt als geroepen vermits de olieprijs vorige week een verlies leed van gemiddeld 5 procent wegens de aanhoudende zorgen omtrent de wereldeconomie.

Op 10 en 11 oktober zullen Amerikaanse en Chinese officials elkaar spreken over de handelsoorlog. Het doel van de handelsgesprekken is om een doorbraak te vinden zodat een basis gevormd kan worden voor een nieuw handelsakkoord. Er is veel twijfel of er vooruitgang geboekt zal worden.

Hoop

Marktkenners vrezen dat er helemaal geen vooruitgang geboekt gaat worden, beleggers denken er vandaag klaarblijkelijk anders over gezien de stijging van de olieprijs. Toch ziet het er voor de oliemarkt niet goed uit, de prijzen zijn sinds de piek in april al met 20 procent gedaald.

The Saudi attacks have quickly been forgotten about and global growth is back to being the main driver of oil markets.

De aanval op het Saoedische Aramco zorgde voor een kleine prijsexplosie maar die was van korte duur. De zorgen omtrent de groeivertraging van de wereldeconomie overheerst momenteel. De OPEC heeft reeds aangegeven om eventuele nieuwe beperkingen in het leven te roepen maar Mohammed Barkindo, secretaris-generaal bij de OPEC, zei dat het nog te vroeg is.

Bronnen: CNBC

Foto: US Dept. of Agriculture – Flickr 

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.