VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 30 maart 2020 - Aandelen

Groene opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,0 procent in het groen.

De futures op de S&P 500 bleken vanochtend te twijfelen tussen groen en rood, wat zou kunnen betekenen dat een volatiele Amerikaanse handelsdag op komst is.

Het sentiment wordt nog altijd bepaald door het coronavirus en de gevreesde economische impact.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets zijn de markten in een nieuwe reactiefase over het coronavirus gegaan.

Nadat regeringen en centrale banken in maart buitengewone maatregelen hebben genomen om de economische impact zo goed als mogelijk in te perken, proberen beleggers volgens de strateeg nu de economische impact van de verergering van de pandemie en de effectiviteit van deze stimuleringspakketten te beoordelen.

“In april beginnen we een beetje meer te begrijpen over het groei-effect en zoeken we hopelijk naar enkele tekenen van afvlakking van de infectie- en mortaliteitscurve”, meent McCormick.

Afgelopen dagen is de verspreiding in de VS fors gestegen. Vanochtend meldde de Johns Hopkins University dat het aantal besmette Amerikanen ruim 143.000 bedraagt. Vrijdagochtend werden er nog 85.991 besmettingen gemeld.

De Amerikaanse overheidsmaatregelen werden dan ook tot 30 april verlengd, terwijl de Amerikaanse president Donald Trump eerder nog op een einde van de maatregelen per medio april had gehoopt.

De Amerikaanse macro-agenda is karig gevuld vandaag, met vanmiddag alleen de aanstaande woningverkopen op de rol, maar later deze week volgen een reeks cijfers, zoals de Amerikaanse jobrapport op vrijdag, die de economische impact van het coronavirus verder in beeld zou moeten kunnen stellen.

“Er is nog steeds veel slecht nieuws te komen op het macrofront”, benadrukte Nicholas Brooks, hoofd van het onderzoek bij International Capital Group. Volgens hem zal het moeilijk zijn om een aanhoudende rally in de komende weken op de beurzen te zien.

Olie ging maandag alweer fors omlaag. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 4,5 procent tot 20,55 dollar, terwijl een juni-future Brent 5,3 procent goedkoper werd op 26,48 dollar. Begin dit jaar werd nog 64 dollar voor een vat WTI betaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1030. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1122 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson heeft een kandidaatvaccin tegen COVID-19 geselecteerd. Resultaten van de eerste klinische fase die in september moet starten, worden eind 2020 verwacht. Vervolgens hoopt J&J al begin 2021 goedkeuring te krijgen voor het noodgebruik van het coronavaccin. Om het proces te versnellen wordt de samenwerking tussen de Janssen Pharmaceutical Companies van J&J en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) flink uitgebreid, met een investering van ruim 1 miljard dollar. Het aandeel steeg in de Amerikaanse voorbeurshandel 4,4 procent.

Gilead Sciences zal vanwege de enorme vraag geen individuele verzoeken voor een experimentele behandeling voor corona meer honoreren, tenzij er specifieke omstandigheden zijn. Het aandeel steeg voorbeurs 2,8 procent.

Yum Brands, uitbater van fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell, betaalt zijn CEO geen bonus. Dat geld wordt omgezet in een bonus van 1.000 dollar voor de managers van de restaurants. Het aandeel ging in de elektronische voorbeurshandel 0,3 procent hoger.

Peg Broadbent, de 56 jaar oude financieel directeur van Jefferies Financial Group, is gestorven aan het coronavirus, zei de zakenbank zondag. Teri Gendron werd als tijdelijke vervanger benoemd. Het aandeel verhandelde voor de openingsbel vlak.

Slotstanden

De S&P 500 verloor vrijdag 3,4 procent op een slot van 2.541 punten. De Dow Jones index eindigde 4,1 procent lager op 21.637 punten en de Nasdaq verloor 3,8 procent op 7.502 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.