USA - 17 oktober 2017 - Aandelen
door RONALD H.

Het Groene, Blauwe & Witte goud (en waarom je er in moet investeren)

Beste belegger,

In deze zomer hebben wij flink nagedacht over beleggingskansen die je nu kan doen voor de komende 5 tot 20 jaar. Je weet wel, van die kansen waar je jezelf achteraf wel voor je kop kan slaan als je die mist. Denk aan internetbedrijven in de jaren 2006 tot 2008, bitcoins in 2012, of Chinese aandelen in 2005.

Goed, het plaatje mag duidelijk zijn: grote stierenmarkten die vooral veel geld hebben opgeleverd aan beleggers die goed waren in één ding…. blijven zitten, en van het ritje genieten.

Als wij nu denken aan dit soort trends, denken we ook direct aan grondstoffen.

Zo hebben we recent nog een gids gepubliceerd met onze grondstoffen voor de toekomst.

Wie nu in een paar van dit soort bedrijven investeert, is ons over 10 jaar dankbaar. Heel dankbaar. Dat is zo goed als zeker.

En er zijn 3 trends in het bijzonder, die ons nu aanspreken: groen, blauw en wit. We hebben het dan over:

In de USA Portefeuille hebben we bijvoorbeeld een marihuanabedrijf, maar ook een lithiumbedrijf. We zitten daar comfortabel long op, omdat we eigenlijk zo goed als zeker weten dat dit soort bedrijven over 2 of 3 jaar al veel hoger staan.

En in een decennia, minimaal 2x in waarde zijn verdubbeld. Dat kan ook haast niet anders, als je kijkt naar de gigantische groei in sommige sectoren.

Neem bijvoorbeeld cannabis. Met legalisatie in Canada op de agenda, wordt verwacht dat de vraag alleen daar al zal stijgen naar 200.000 kilo.

Een enorme vraag, terwijl het aanbod maar op 80.000 kilo per jaar blijft steken. Dat is dus direct een tekort. En bedrijven die daar op inspelen, gaan het heel goed doen op de beurs. Meer daarover in onze gids.

Maar ook water (lees zeker deze Blauwe Goudgids) valt in dat straatje te plaatsen.

Wie nu waterbedrijven koopt, weet één ding zeker: met een bevolkingsgroei zoals we die nu kennen, is het slechts een kwestie van enkele jaren, voordat water schaars gaat worden.

En wie investeert in bedrijven die het water reinigen, distribueren, opslaan en produceren, gaat daarmee simpelweg veel geld verdienen.

Dat zal vast de reden zijn, waarom grootbanken, Warren Buffett én voormalige presidenten nu massaal wateraandelen kopen…

Met vriendelijke groeten,

Francis & Michiel

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.