Nederland - 16 december 2020 - Beursbrink

‘Goudprijzen zullen ook in 2021 blijven stijgen’

door STIJN

Goud heeft er al een sterke prestatie opzitten dit jaar, maar analisten verwachten dat het gele edelmetaal ook in 2021 een aantrekkelijke investering zal blijven. Ze verwachten dat de goudprijs de komende maanden gestaag zal stijgen, investeerders zijn echter wat aarzelend om goud te kopen gezien de meest recente koersevolutie.

Het momentum op de goudmarkt is eventjes zoek, de prijs noteert nu al een tijdje rond de 1.850 dollar per ounce maar analisten beweren dat goud aantrekkelijk zal blijven in 2021. De reden voor de daling van zijn recordkoers van 2.067 dollar heeft te maken met de positieve vooruitzichten omtrent het herstel van de wereldeconomie dankzij de coronavaccins.

Desalniettemin is goud een goede belegging geweest dit jaar en daar gaat in 2021 niet veel aan veranderen, aldus strateeg bij Jefferies Christopher Woods. De zwakke dollar en het beleid van de Amerikaanse centrale bank spelen namelijk in het voordeel van het gele edelmetaal. Ook de analisten van zakenbank JP Morgan delen deze mening en raden beleggers aan goud te kopen.

We expect the US dollar to weaken modestly as the global economy continues to heal. Investors should consider diversifying their portfolios to gain exposure to assets denominated in other currencies.

Goed koopmoment

De analisten van de zakenbank vinden het huidige prijsniveau zelfs een goed moment om in te stappen. Door het huidige financiële klimaat, door onder andere de lage rentes en de zwakke Amerikaanse dollar, verwachten ze dat de goudprijzen de komende jaren kunnen blijven stijgen.

We think any near-term pullback in gold prices due to Covid-19 vaccine approvals and the rollout is a good entry point because the economy remains fragile and the post-pandemic recovery will be gradual at best.

Een uitspraak of goud een nieuwe recordkoers gaat neerzetten volgend jaar, daar wagen de analisten van JP Morgan niet aan. Goldman Sachs daarentegen wel, zij verwachten een stijging van de goudprijs naar 2.300 dollar per ounce, oftewel een stijging van 24 procent.

Bronnen: Business Standard

Foto: Marco Verch Professional – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.