Nederland - 16 mei 2021 - Beursbrink

‘Goudprijs kan naar hogere regionen de komende periode’

door STIJN

De stijgende inflatie speelt in de kaarten van goud. Het gele edelmetaal zit nu al enkele weken in een stijgende trend en pauzeert momenteel op 1.850 dollar per troy ounce. Analisten en marktkenners verwachten dat, als de inflatie blijft stijgen, de goudprijs nog een flink pak hoger kan gaan de komende periode. De vraag is wat de Federal Reserve zal doen.

Er is een trend merkbaar op de goudmarkt, namelijk eentje in stijgende lijn. Sinds eind maart is de goudprijs gestaag aan het stijgen en noteert momenteel rond de 1.850 dollar. De reden voor de stijging heeft te maken met de Amerikaanse inflatie. Die zit namelijk ook in de lift. Beleggers en investeerders verschuiven hun kapitaal naar hetgeen hen zekerheid biedt, namelijk goud.

Robin Bhar, onafhankelijk marktanalist, stelt zich de vraag hoe de Amerikaanse centrale bank gaat reageren op de stijgende inflatie. Fed-voorzitter Powell had eerder al laten weten dat hij een hogere inflatie zou tolereren, maar de vraag is of de Federal Reserve lang aan de zijlijn zal blijven staan.

The question is: because of rising inflation, will the Federal Reserve’s hands be forced to raise interest rates sooner than expected?

Sentiment

In ieder geval blijft het sentiment onder analisten positief. Van de 13 analisten die hadden deelgenomen aan een enquête van Kitco, waren er tien ‘bullish’ op goud met verwachtingen dat het gele edelmetaal te komende weken en maanden zal blijven stijgen. Slechts één analist verwacht een daling van de goudprijs terwijl twee analisten voorspellen dat de prijs zijwaarts zal evolueren.

Sean Lusk, vicevoorzitter bij Walsh Trading, is positief over goud en niet alleen omwille van de stijgende inflatie. Hij is van gedachte dat de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten de goudprijzen op korte en middellange termijn een flinke duw in de rug zullen geven.

I think we can expect gold prices to attract some safe-haven flows in the next few weeks. That could push prices back above $1,850 an ounce.

Maar sommige marktkenners zijn minder optimistisch en vinden dat de goudprijzen ‘overstretched’ zijn. Met andere woorden, de goudprijs noteert momenteel te hoog en zou op korte termijn lichtjes kunnen gaan corrigeren. Marc Chandler zou bijvoorbeeld eerder zijn posities in goud van de hand doen mochten de prijzen de komende handelsdagen opnieuw verder stijgen.

Bronnen: Kitco

Foto: Hippo px

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.