Nederland - 13 augustus 2021 - Beursbrink

‘Goudprijzen zitten in dalende trend en zullen blijven dalen’

door STIJN

De goudprijzen zijn dan wel lichtjes hersteld van hun scherpe daling begin deze week, dat verandert niets aan de mening van analisten en marktkenners. Zij voorspellen namelijk dat de goudprijs zal blijven dalen de komende maanden. Het beter dan verwachte Amerikaanse jobrapport en de aantrekkelijke dollar zorgen voor neerwaartse druk op de goudmarkt. 

Begin deze week tikte de goudprijs de 1.677 dollar aan, maar ondertussen noteert het gele edelmetaal opnieuw rond de 1.750 dollar per ounce. De prijzen zijn dan wel lichtjes hersteld, toch blijft het sentiment op de goudmarkt bedrukt. Ook analisten en marktkenners hebben er weinig vertrouwen in en verwachten dat de goudprijzen de komende maanden zullen blijven dalen.

De daling op de goudmarkt wordt versterkt door het sterke Amerikaanse banenrapport en de Amerikaanse dollar. Het sterke banenrapport signaleert dat de Amerikaanse economie goed aan het herstellen is van de coronapandemie. Het logische gevolg is dat de dollar sterker wordt en dat is nefast voor goud vermits het dan duurder wordt in andere wisselkoersen.

Verkoopgolf

Vivek Dhar, analist bij Commonwealth Bank of Australia, vermoedt dat de verkoopgolf op de goudmarkt begin deze week in gang werd gezet door Aziatische beleggers en investeerders die hun goud dumpten in ruil voor de dollar. Hoewel de goudprijs eind deze week lichtjes herstelde, zei hij dat het moeilijk is om ‘bullish’ te zijn voor goud in het huidige financiële klimaat.

The initial sell‑off in the gold price on Monday was likely triggered by the Asian market buying the US dollar and selling gold in response to the strong US payrolls for July from last Friday.

De analist voorspelt dat de goudprijs opnieuw zal terugzakken naar 1.700 dollar per ounce tegen het eerste kwartaal van 2022. Andere analisten zien zelfs een daling naar 1.600 dollar gebeuren. Met andere woorden, beleggers hoeven niet veel te verwachten van goud de komende maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Linda Hamilton – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.