VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 17 juni 2020 - Beursbrink

Goudprijzen lichtjes onderuit, koopmoment?

door STIJN

De goudprijzen ervaren een moeilijke beursweek. Maar niet alleen goud, ook aandelen en olie kreunen onder de signalen dat een tweede coronapiek er zit aan te komen. Maar dat hoeft niet per se slecht nieuws te zijn voor goud. Marktkenners verwachten namelijk een hogere prijs, 1.900 dollar per ounce moet haalbaar zijn. In principe kunnen beleggers nu een koopje doen.

Goud begon zijn handelsweek aan 1,1 procent in min. Ook vandaag verliest het gele edelmetaal een beetje van zijn waarde. Op het moment van schrijven staat de goudprijs 0,40 procent lager. Een averechtse beweging doet zich voor bij de Amerikaanse dollar, die ging namelijk een halve procent hoger ten opzichte van andere munteenheden.

Maar nu blijkt dat het aantal coronabesmettingen opnieuw aan het stijgen is, dit speelt namelijk in de kaarten van het gele edelmetaal. Dat zorgt ervoor dat beleggers en investeerders opnieuw angstig worden en aandelen van de hand doen. Een ideaal moment voor goud om marktaandeel in te palmen vermits dit een ‘veilige belegging’ is in tijden van twijfel en onzekerheden.

Stocks are overbought and are very over-valued, so another stock market sell-off is possible which could help to propel gold higher. However, if market liquidity dries up, as happened in March, then gold, as a liquid asset, could be sold off again.

1.900 dollar

Analisten en marktkenners benadrukken dat goud even in een mindere periode zit maar verwachten dat het edelmetaal op lange termijn sterk gaat presteren. Robin Griffiths, analist bij ECU Group, heeft een koersdoel van 1.900 dollar per ounce geplakt op goud.

For the long-term gold is very strong. Next serious overhead resistance is the old all-time high of $1900. Once its breaks that gold’s going to go a lot higher.

Met andere woorden, nu kopen zou geen slechte investering zijn gezien het grote opwaartse potentieel. Er zijn behoorlijk wat factoren op het wereldtoneel die in het voordeel spelen van goud. Er is nog altijd COVID-19 en de spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China.

Bronnen: Bullion Vault

Foto: Global_Intergold – Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.