Nederland - 31 juli 2021 - Beursbrink

Goudprijzen sluiten handelsmaand positief af

door STIJN

De goudprijzen daalden vrijdag na een redelijk sterke week. Voor de hele maand juli weet het gele edelmetaal positief af te sluiten. Onlangs noteerde goud nog op zijn hoogste niveau van de afgelopen zes weken. De appetijt in goud bij investeerders en beleggers lijkt stilletjes aan terug te komen. Analisten en marktkenners voorspellen een verdere stijging.

Vrijdag gingen de goudprijzen een tikkeltje naar beneden na een vrij sterke handelsweek. Maar deze daling is niet representatief voor de hele maand juli vermits het gele edelmetaal de maand in het groen wist af te sluiten. Goud profiteert namelijk van enkele gunstige factoren.

Michael Armbruster, managing partner bij Altavest, benadrukt dat de strijgende inflatie in zowel de Verenigde Staten van Amerika als in Europa ervoor zorgen dat goud aantrekkelijker wordt. Het is ook gunstig voor goud dat de Amerikaanse dollar opnieuw in waarde is gedaald.

Inflation is accelerating while Treasury yields trend lower, resulting in record low negative yields, which are bullish for gold. It also helps gold that the dollar has rolled over yet again.

Naar 2.000 dollar?

Altavest adviseerde om goud te kopen bij dips onder de 1.800 dollar en Armbruster voorspelt dat de goudprijs opnieuw gaat herstellen richting de 2.000 dollar. Raffi Boyadjian, analist bij XM, ziet echter een weerstand op 1.830 dollar. Deze kan volgens hem doorbroken worden als de dollar zwak blijft.

Gold held onto its post-Fed gains but appears to have met resistance around $1,830…If the dollar’s losses deepen in the coming days and Treasury yields remain subdued, the prospect for a break above this resistance is strong.

Altavest zei ook dat de situatie omtrent COVID-19 nog maar weinig impact heeft op de goudmarkt. Vooral gezien het aantal besmettingen vermoedelijk op hun piek zit. Daarenboven zijn er ook minder opnames in ziekenhuizen dankzij de vaccins. Toch mogen beleggers en investeerders COVID-19 nog niet volledig links laten liggen omdat het wel een impact kan hebben op de Fed.

Bronnen: Marketwatch

Foto: HippoPX

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.