Nederland - 6 oktober 2020 - Beursbrink

Goud zit opnieuw in opwaartse trend

door STIJN

De goudprijs lijkt weer in trek te zijn bij beleggers en investeerders. Het gele edelmetaal zit nu al enkele weken opnieuw in een opwaartse trend en noteert op het moment van schrijven terug boven de 1.900 dollargrens. De reden voor de stijging heeft te maken met de zwakkere Amerikaanse dollar en de toenemende stimulus van overheden en centrale banken.

Het sentiment op de goudmarkt is opnieuw positief. Sinds de daling eind september lijkt het edelmetaal opnieuw een richting te hebben gekozen, namelijk richting 1.950 dollar per troy ounce. Adrian Ash, onderzoeker bij BullioinVault, waarschuwt echter dat beleggers en investeerders op zoek zullen blijven gaan naar rendement ondanks de risico’s op de financiële markten.

Like equities, the gold market seems to think easy money from the [Federal Reserve], plus big deficit spending by government, is going to win out over COVID’s deeply deflationary impact.

Goud kan wel rekenen op de hoop op een nieuw fiscaal stimuleringspakket. Investeerders verwachten dat deze er op korte termijn zal komen, desnoods na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Extra stimulus maakt de dollar zwakker en verhoogt de aantrekkelijkheid van goud omdat het zo waardevast is en immuun is voor inflatieschommelingen.

Voldoende steun

Het gele edelmetaal noteert momenteel aan 1.914 dollar per troy ounce. Dat was eind vorige maand anders, toen nam goud een scherpe duik van 1.960 dollar naar 1.845 dollar op zeer korte tijd. Investeerders en beleggers vreesden dat goud naar zijn steun van 1.750 dollar zou dalen.

Marktkenners en experts benadrukken dat er nog altijd veel risico’s zijn op de financiële markten die de goudprijzen zullen ondersteunen. De Amerikaanse presidentsverkiezingen, de tweede zware besmettingsgolf door COVID-19, de spanningen tussen de USA en China, etc… De koersdoelen van analisten variëren van 2.000 dollar tot 3.000 dollar per troy ounce.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.