Nederland - 6 augustus 2021 - Beursbrink

Goudprijs omlaag door sterkere dollar en Fed

door STIJN

De goudprijzen hebben het vrijdag iets moeilijker. Dat komt omwille van verschillende redenen, namelijk een iets sterkere dollar en twijfels over het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve. Steeds meer Fed-officials lijken voorstander te zijn om het beleid vroeger dan gepland te normaliseren. En dat zou nefast zijn voor de goudprijzen.

Goud gaat de handelsweek vermoedelijk zwak afsluiten. Vrijdagochtend noteerde het gele edelmetaal alleszins in het rood. De twijfel onder beleggers en investeerders wordt veroorzaakt door twee factoren, namelijk de iets sterkere dollar en enkele Fed-officials die voorstander zijn om het soepele monetaire beleid toch vroeger dan gepland te normaliseren.

Fed-gouverneur Christopher Waller zei dat het mogelijk is dat de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid sneller zal aanpassen dan sommigen verwachten, gezien de vooruitgang in het economische herstel en de verbeterende arbeidsmarkt. Maar zijn collega Neel Kashkari zei dan weer dat de delta variant ervoor kan zorgen dat het herstel moeizamer zal verlopen.

Evolutie

Het aantal besmettingen in de Verenigde Staten bevindt zich op het hoogste niveau van de afgelopen zes maanden. Dagelijks worden er meer dan 100.000 nieuwe besmettingen gerapporteerd terwijl het aantal gevaccineerden aan het dalen is, geen goede combinatie dus.

Investeerders houden de evolutie op de arbeidsmarkt goed in de gaten. Onder andere op basis hiervan beslist de Amerikaanse centrale bank wat ze zullen doen met het monetaire beleid.

De SPDR Gold Trust, ’s werelds grootste goud exchange-traded fund, zei dat het goudbezit is gedaald tot 1.027,61 ton. Maar de Indiase goudimport in juli is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ook prijzen voor zilver, palladium en platinum dalen lichtjes. Goud heeft het al sinds juni bijzonder moeilijk echter lijkt de opwaartse trend nog altijd intact te zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Bullion Vault- Flickr – CC BY-ND 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.