Nederland - 18 juli 2021 - Beursbrink

Goudprijs naar hoogste niveau in 4 weken dankzij Federal Reserve

door STIJN

Het sentiment op de goudmarkt lijkt goed te zitten. De prijs voor het gele edelmetaal bevindt zich op het hoogste niveau van de afgelopen 4 weken dankzij ‘dovish’ opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell. Beleggers en investeerders vrezen nu minder voor de versnelde afbouw van het soepele beleid ondanks dat de inflatie verder blijft stijgen.

Het was broodnodig om beleggers en investeerders te kalmeren. De Amerikaanse inflatie blijft maar stijgen en de zorgen omtrent het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve nemen toe. Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Jerome Powell suste de financiële markten met een opvallend ‘dovish’ houding. Dat is ook duidelijk te merken aan de goudprijs.

Powell zei dat het herstel van de Amerikaanse economie nog niet sterk genoeg is om de huidige stimulusmaatregelen terug te schroeven. Hij zei ook dat de inflatie de komende maanden nog hoog zal blijven alvorens deze gaat stabiliseren. Ondanks dat de inflatie harder is gestegen dan analisten voorspelden, blijven beleggers en investeerders kalm dankzij de zachte toon van Powell.

Patstelling

De goudprijs zweeft nu al enkele weken rond de 1.800 dollar nadat het zijn zwakste maand heeft gehad sinds 2016. Dit werd veroorzaakt door de geplande renteverhogingen van de Federal Reserve. Goud is een goede hedge tegen een stijgende inflatie, maar stijgende rentes maken het gele edelmetaal minder gegeerd omdat andere activa dan aantrekkelijker zijn.

On the one hand, gold is getting boosted by inflation hedge, but on the other hand, rising market expectation for a rake hike at the end of 2022 is offsetting some of the price advances.

Xiao Fu, grondstoffenstrateeg bij Bank of China International, merkt op dat er tegenstrijdige signalen zijn die de goudprijs doen stokken. Hij waarschuwt ook dat de Fed beweert dat de hoge inflatie tijdelijk is. En hoe hoger de inflatie gaat, hoe langer deze op een hoog niveau zal blijven.

Bronnen: Mining.com

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.