Nederland - 26 februari 2020 - Beursbrink

Goud verbreekt rally en zak lichtjes

door STIJN

Goud is erg in trek de laatste tijd, enerzijds door de tragere groei van de wereldeconomie maar nu vooral ook door de verspreiding van het coronavirus. De goudprijs wist 10 dagen op rij fors te stijgen, maar vandaag komt daar een einde aan. Beleggers en investeerders nemen winst waardoor goud lichtjes daalde, ondanks de bloedrode dag op de beurzen.

Een rally van 10 dagen is uiteraard mooi, maar helaas voor beleggers in goud werd deze rally vandaag onderbroken. Goud wist de afgelopen 10 dagen fors te stijgen maar verloor uiteindelijk vandaag wat van zijn waarde. Een beetje bizar gezien het zware verlies op de aandelenmarkten.

De daling van de goudprijs is niet zo groot, het gele edelmetaal ging slechts 0,2 procent naar beneden. De verklaring is eenvoudig, gezien de forse stijging van de afgelopen dagen, besloten beleggers en investeerders om winst te nemen en hun posities in goud te verkopen.

The rapid spread of coronavirus outside China and its possible negative global economic impact supports gold’s haven demand.

1.700 – 1.800 dollar

Analisten blijven positief, vooral gezien de omstandigheden. Er zijn voldoende factoren die goud zullen ondersteunen de komende weken, men verwacht zelfs nog hogere goudprijzen zolang het coronavirus zich blijft verspreiden. Een prijs van 1.700 en 1.800 dollar is perfect mogelijk.

Meanwhile, policy easing measures from various central banks to shore up the economy and moderate physical market activities are likely to limit major upside.

Verschillende centrale banken zijn al actie aan het ondernemen om de economieën te ondersteunen. Soepelere regels, extra stimulus, investeren in infrastructuur en noem maar op. Dit zou een kleine invloed kunnen hebben op de goudprijzen maar de analisten verwachten van niet.

Bronnen: Investing.com

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.