VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 15 april 2020 - Beursbrink

Besmettingsgolf in China en langere lockdowns duwen goud hoger

door STIJN

Alweer een positieve beursdag voor goud, woensdag gaat het gele edelmetaal opnieuw lichtjes hoger en tikte de 1.745 dollar aan. De reden voor de stijging heeft te maken met een nieuwe scherpe stijging van het aantal besmettingen in India en verschillende landen die hun lockdown verlengen. 

De situatie op de goudmarkt blijft onveranderd en dus blijft de stijgende trend aanhouden. Dat komt voornamelijk door de berichtgevingen dat het coronavirus nog altijd niet onder controle is. Erger zelfs, China zou mogelijks te maken kunnen hebben met een tweede besmettingsgolf.

In India is het aantal besmettingen hard gestegen begin deze week, dit voedt uiteraard de angst op de markten waardoor beleggers goud aantrekkelijker gaan vinden. Ook het feit dat Frankrijk en nog andere landen hun lockdown periode verlengen, geeft goud een duwtje in de rug.

Dit toont aan dat COVID-19 nog een tijdje zal zegevieren en de markten en economieën gaat verstoren wat uiteraard niet goed is voor de groei van de wereldeconomie. Toch zijn er landen die eraan denken om hun economie stilletjes aan opnieuw op te starten en de maatregelen te versoepelen zodat bedrijven kunnen opengaan en mensen terug aan de slag kunnen gaan.

Verdere stijging

De goudprijs noteert op het moment van schrijven aan 1.740 dollar per troy ounce en het ziet er naar uit dat de stijging nog wel even zal blijven doorgaan. Goud ETF’s merken op dat er meer kapitaal naar de goudmarkt wordt verschoven door beleggers die het zekere voor het onzekere kiezen.

Analisten zijn ook vrij optimistisch over de goudprijs. Er worden zelfs voorspellingen gedaan van 2.000 dollar tegen eind dit jaar. Of het zo een vaart gaat lopen, valt natuurlijk af te wachten maar het feit is wel dat er momenteel veel factoren zijn die in het voordeel van goud spelen.

Bronnen: Economic Times

Foto: Pxfuel

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.