Nederland - 22 december 2022 - Beursbrink
door STIJN

Goud naar 4.000 dollar?

Eén analist denkt dat de goudprijs naar 4.000 dollar per ounce kan stijgen in 2023 indien de wereldeconomie in een recessie tuimelt. Hierdoor zullen centrale banken de renteverhogingen afbouwen waardoor goud aantrekkelijker wordt. Goud noteert momenteel rond de 1.850 dollar.

Het gele edelmetaal heeft er dit jaar een hobbelig parcours op zitten, maar heeft uiteindelijk ‘break-even’ gedraaid. Goud begon het jaar aan 1.829 dollar per ounce en lijkt het jaar te gaan eindigen rond dezelfde prijs. Maar volgens één analist gaat het een heel ander scenario worden in 2023.

Juerg Kiener, CIO bij Swiss Asia Capital, is heel optimistisch en denkt dat de goudprijs naar 4.000 dollar per ounce kan stijgen omdat de rentes en recessievrees de volatiliteit op de markten zal doen toenemen.

It’s not going to be just 10% or 20%, but a move that will really make new highs.

Volgens Kiener gaan er verschillende economie in een recessie belanden tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar. Dit centrale banken de ‘kans’ geven hun rentebeleid opnieuw te normaliseren en de renteverhogingen verder af te bouwen gezien de inflatie dan toch zou afkoelen.

Vooruitzichten

Maar niet iedereen gaat akkoord met dit koersdoel. Kenny Polcari, strateeg bij Slatestone Wealth, ziet goud niet meteen naar 4.000 dollar stijgen. Ondanks zijn liefde voor goud, ziet hij geen mogelijkheid dat het gele edelmetaal meer dan 100 procent gaat stijgen de komende 12 maanden.

I like gold. It should be a part of your portfolio. I think it is going to do better, but I don’t have a $4,000 price target on it.

Desalniettemin blijft goud een aantrekkelijke belegging. Analisten blijven er van overtuigd, vooral gezien de situatie op het wereldtoneel en de markten, dat beleggers en investeerders 10 tot 20 procent van hun portefeuille in goud moeten steken. Het is en blijft een goede hedge tegen inflatie.

Bronnen: Chairmane Jacob – CNBC

Foto: Hamiltonleen – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.