VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 26 augustus 2019 - Beursbrink

Goud bereikt hoogste niveau van de afgelopen 6 jaar

door STIJN

De goudprijs heeft hun nieuw hoogste niveau van de afgelopen zes jaar bereikt. Deze stijging is het gevolg van de verdere escalatie in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Goud noteerde op een bepaald moment op 1.555 dollar, het hoogste niveau sinds april 2013. Marktkenners verwachten dat goud nog hoger zal gaan.

Waar een handelsoorlog al niet goed voor is, beleggers in goud zien het maar al te graag gebeuren. Sinds Trump en Jinping met elkaar in de clinch liggen omtrent hun handelszaken, is de goudprijs fors beginnen stijgen. Vooral sinds het conflict is beginnen escaleren aan het begin van de zomer.

Goud ging de afgelopen dagen flink omhoog en bereikte het hoogste niveau sinds april 2013. In het midden van de handelsdag tikte goud de 1.555 dollar aan en sloot de handelsdag af aan 1.541 dollar per troy ounce. Ook zilver zit in een stijgende trend dankzij presidenten Trump en Jinping.

Opwaartse trend

De lichte daling na het bereikten van dit hoogtepunt heeft te maken met winstnemingen. Beleggers zien hun rendement aanzwellen en beslissen om te cashen. De tweet van Trump waarin hij Amerikaanse bedrijven aanraadde om zich terug te trekken uit China, gooide nog wat meer olie op het vuur. Marktkenners verwachten dat de goudprijs nog hoger zal gaan de komende maanden.

Gold was the beneficiary of President Trump’s tweetstorm on Friday.

Ook hedge fund managers hebben hun verwachtingen naar boven bijgesteld en zijn meer ‘bullish’ dan ooit. Een goede indicator voor het sentiment op de goudmarkt is de SPDR Gold Trust. ’s Werelds grootste exchange-traded fund met goud als achterliggende waarde steeg met 0,58 procent.

Koersdoelen voor goud swingen ook de pan uit. Onlangs werd nog een koersdoel van 2.000 dollar op goud geplakt wegens de aanhoudende spanningen tussen de Verengde Staten van Amerika en China. De problemen in het Midden-Oosten zijn overigens ook gunstig voor goud en zilver.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.