Nederland - 20 maart 2020 - Beursbrink

Goud kan zakken tot 1.300 dollar

door STIJN

De dreiging van een globale recessie en lage inflatie zal voortdurend een neerwaartse druk blijven uitoefenen op de goudprijs. Het gele edelmetaal heeft nu al last van de volatiliteit die er heerst op de financiële markten. Deze combinatie zou ervoor kunnen zorgen dat de goudprijs gaat dalen richting 1.300 dollar per troy ounce.

Vandaag weet goud met 1,50 procent te stijgen naar bijna 1.500 dollar maar volgens analisten is dit kleine herstel slechts een druppel op een hete plaat. KC Chang, analist bij IHS Markit, vreest dat de zorgen omtrent een globale recessie en lage inflatiecijfers een blijvende neerwaartse druk zullen gaan uitoefenen op de goudmarkt. Hij verwacht daarom dat de goudprijs zou kunnen gaan dalen naar 1.300 dollar per troy ounce ondanks de twijfel op de financiële markten.

Our outlook for gold is much lower when looking at the second half of the year, as investors continue to hoard cash.

Chang zei ook dat de economische activiteiten aan het verzwakken zijn en er nog erger aan toe zijn dan economen hadden gedacht. Mocht dit effectief het geval zijn, dan kunnen de goudprijzen terugvallen naar hun niveau van 2015. Toen bedroeg de goudprijs 1.050 dollar.

Federal Reserve

Sinds begin maart is de goudprijs gekelderd van 1.680 dollar naar het huidige niveau van 1.490 dollar. Het verschil met vorige zomer is volgens Chang heel groot. Toen versoepelde de Amerikaanse centrale bank het monetaire beleid en toonde de Amerikaanse economie nog een groei.

Ook nu is de Federal Reserve maatregelen aan het nemen, maar een recessie blijkt toch onvermijdelijk te zijn. Chang zei dat de inflatiedruk in deze omgeving zo goed als onbestaande is. Hij vreest ook dat investeerders niet meer voldoende kapitaal hebben om in goud te steken gezien de zware daling op de aandelenmarkten wereldwijd.

Bronnen: Kitco

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel B.
1 jaar geleden

Ik vind dit heel bijzonder. Er is bijna geen enkel stuk fysiek goud of zilver meer op de markt te krijgen. Silver Mountain meldde gisteren zelfs dat zij geconfronteerd worden met een extra inkooptoeslag op zilveren en gouden munten, mochten ze besluiten om nog wat in te kunnen of te willen kopen. Vooralsnog verkopen ze voorlopig alleen nog maar “Nee”. Ditzelfde wordt deze week ook nog eens gesignaleerd en bevestigd door Mike Maloney en door zijn verkoop kanaal via GoldSilver.com Met andere woorden er is mijn inziens nu gewoon sprake van een soort “bank run” op het fysiek goud en… Lees verder »

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.