VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 2 oktober 2019 - Beursbrink

Goudmarkt heeft het moeilijk maar stierenmarkt blijft intact

door STIJN

De goudprijs is de handelsweek niet goed begonnen, het gele edelmetaal ging maandag maar liefst 2 procent omlaag en lijkt de week verder te zetten met veel moeite. Maar volgens een analist moeten we niet vrezen voor een inzakking van de goudprijzen, de stierenmarkt zou nog altijd intact zijn en hogere prijzen zeer realistisch.

Goud zit even in een dipje, we hadden nog niet zo lang geleden prijzen rond de 1.550 dollar per troy ounce en nu zit goud rond 1.480 dollar te zweven. Beleggers zijn wat angstig en denken dat goud zijn beste tijd heeft gehad, maar volgens één bepaalde analist is de stierenmarkt nog niet voorbij.

Florian Grummes, analist bij Midas Touch Consulting, beweert dat goud op korte termijn een moeilijke periode zal hebben waarbij het steunniveau van 1.450 dollar belangrijk gaat zijn. Hij verwacht zelfs dat goud een nieuwe steun gaat zoeken op 1.380 dollar per troy ounce.

Although the weekly chart is without question overbought, fundamentally there are currently enough reasons for a continuation of the rally. Indeed, in this context, even a veritable gold rush in the markets is possible in the next three to four months!

Goudrally

Hij raadt beleggers echter aan om de goudrally nog niet op te geven. Grummes verwacht dat er voldoende factoren spelen op het wereldtoneel die de goudprijzen flink hoger kunnen duwen. Begin dit jaar ziet hij goud zelfs de 1.800 dollar per troy ounce aantikken gezien de acties van de Federal Reserve en de kleine slaagkansen op een handelsakkoord tussen de Amerikanen en China.

De Federal Reserve heeft misschien wel aangegeven geen renteverlagingen meer te doen, maar Grummes benadrukt dat de Amerikaanse centrale bank veel meer doet dan enkel het rentebeleid aanpassen. Er is uiteraard ook de ‘quantitative easing’ waarbij massaal veel geld in de economie wordt gepompt. En dat speelt volgens hem in het voordeel van de goudmarkt.

Bronnen: Kitco

Foto: Bundesbank – Flickr – CC BY-ND 2.0

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.