Nederland - 21 mei 2021 - Beursbrink

‘Goud is relatief goedkoop, rally naar recordkoers is mogelijk’

door STIJN

Verschillende strategen beweren dat goud aantrekkelijk gewaardeerd is en verwachten dat de goudprijs de komende weken en maanden zal blijven stijgen. Men ziet 1.900 dollar als een weerstand die, eens gebroken, zal fungeren als solide steun voor goud. Hierna verwacht men dat goud zijn recordkoers van 2.063 dollar opnieuw zou kunnen aantikken.

Het lijkt er op dat investeerders opnieuw richting goud kijken. De prijs zit nu al een tijdje opnieuw in de lift. Verschillende strategen noemen goud dan ook aantrekkelijk gewaardeerd en verwachten dat de 1.900 dollargrens weldra doorbroken zal worden. Richard Kelly, hoofdstrateeg bij TD Securities, zegt dat de mindere periode te wijten was aan angst voor een verdere daling.

Gold had a phenomenal run-up over the course of last year, and when that reversed, I think it scared a few investors off.

In augustus vorig jaar bereikt de goudprijs een recordkoers van 2.063 dollar per troy ounce. Op dit moment noteert goud aan 1.877 dollar, een fikse korting dus. Tijdens de eerste maanden van dit jaar stond de goudprijs onder druk. Dat had te maken met de stijgende 10-jaarsrente en het inflatiecijfer.

Hedge

Goud wordt gezien als een goede hedge tegen inflatie. Gezien dit cijfer in de Verenigde Staten stevig in de lift zit, kijken investeerders nu meer en meer om hun kapitaal in goud te steken. Kelly verwacht een mooie periode voor goud en denkt dat er een inhaalrally zit aan te komen.

Gold is relatively cheap so when you’re trying to think about that positioning, gold is definitely one that still has catch-up potential.

Volgens de Amerikaanse zakenbank JPMorgan zijn investeerders en beleggers zelfs bitcoin aan het inruilen voor fysiek goud. En dat zou wel eens kunnen gezien bitcoin nu al enkele weken in een neerwaartse trend zit terwijl goud net opnieuw in een opwaartse trend zit.

Bronnen: CNBC

Foto: StockSnap – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.