Nederland - 29 maart 2021 - Aandelen

‘Amerikaanse 10-jaarsrente naar 2,5 tot 3 procent’

door STIJN

Wall Street bull Ed Yardeni verwacht dat de rente op de 10-jaarsstaatsobligaties in de Verenigde Staten gaat stijgen naar 2,5 tot 3 procent. Dat zou volgens hem ook niet meer dan normaal zijn gezien de stimulus en het sterke herstel van de Amerikaanse economie. En mocht dat effectief zo zijn, dan zou dat volgens hem geen probleem mogen zijn voor de markten.

Ed Yardeni, Wall Street bull en voorzitter van Yardeni Research, verwacht dat de 10-jaarsrente de komende 12 tot 18 maanden gaat stijgen naar 2,5 tot 3 procent. Dat zou volgens hem komen door het grootschalige stimuluspakket en het sterke herstel van de Amerikaanse economie.

It’s not enough to really clobber the economy or the stock market. That’s not a calamity. It’s not a catastrophe. It is the bond vigilantes in some ways indicating some concern about inflation.

Hij bedacht de term ‘bond vigilantes’ in de jaren 80 om investeerders en beleggers te beschrijven die op zoek waren naar hogere opbrengsten voor staatsobligaties als compensatie voor de stijgende inflatie. In dit geval reageren investeerders op de biljoenen dollars die in de economie worden gepompt en vermoedelijk het inflatiecijfer de hoogte zullen insturen.

Most of the problem would be because of the so-called comparison effect where we’re comparing inflation to a year ago in terms of price levels, and price levels a year ago were depressed.

Sterk herstel

Yardeni beschouwt een hoge inflatie eerder als een risico voor de financiële markten. De Amerikaanse beurzen herstelden sterk op het einde van de handelsdag vorige vrijdag omdat de sterke economische gegevens de inflatie niet de pan deden uit swingen.

De Wall Street bull verwacht dat de Amerikaanse economie de komende kwartalen nog harder zal herstellen en dat de bedrijfsresultaten analisten zullen omver blazen. Voor de S&P 500 voorspelt hij dan ook een koersdoel van 4.300 punten dit jaar en 4.800 punten volgend jaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixy

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.