Nederland - 3 december 2020 - Beursbrink

Goldman Sachs ziet koperprijs hard stijgen in 2021 door herstel wereldeconomie

door STIJN

Analisten van Goldman Sachs merken op dat de koperprijs dit jaar al met 22 procent is gestegen. Dat zou van 2020 het beste jaar kunnen maken sinds 2017. Ze verwachten dat de kopermarkt een stevig ‘bull run’ te wachten staat. De prijs wordt ondersteund door het sterke herstel van de Chinese economie en de hoop op ‘groene’ stimulus in de USA.

Het gaat altijd over goud en zilver, maar er is nog een ander metaal dat onder de loep wordt genomen door zakenbanken. Goldman Sachs merkt op dat de koperprijs dit jaar al met 22 procent is gestegen. Sinds de coronacrisis heeft koper sterk gepresteerd. Analisten van Goldman Sachs verwachten dat de ‘bull run’ zal verderzetten in 2021 omdat de wereldeconomie zal herstellen.

De prijs is dinsdag gestegen naar zijn hoogste niveau sinds maart 2013 en sloot de handelsdag af aan 7.719 dollar per ton. De stijging op de kopermarkt is er dankzij het economische herstel in China en Zuid-Korea. Het metaal wordt gebruikt in allerlei sectoren, van de energiesector tot de bouw. De analisten van Goldman Sachs zijn optimistisch over de kopermarkt voor 2021.

The bull market for copper is now fully underway with prices up 50% from the 2020 lows, reaching their highest level since 2017. This current price strength is not an irrational aberration, rather we view it as the first leg of a structural bull market in copper.

Herstel wereldeconomie

De analisten hebben hun prognose verhoogd van 7.500 dollar naar 9.500 dollar per ton voor 2021. Een forse verhoging want hun initiële voorspelling was dat koper pas naar 9.175 dollar per ton zou stijgen in 2022. Nu verwachten ze dat koper zijn recordkoers van 10.170 dollar per ton kan bereiken tijdens de eerste helft van 2022. Ze zijn dus bijzonder optimistisch over het herstel van de wereldeconomie dankzij de coronavaccins en de robuustheid van de bedrijven.

Ze waarschuwden wel dat de rit naar 10.000 dollar niet zonder slag of stoot zal zijn verwijzend naar een seizoensgebonden vertraging van de vraag en verschillende periodes van prijsconsolidatie.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.