Nederland - 12 januari 2023 - Aandelen
door STIJN

Krijgen we snel weer een ‘bull market’?

Het sentiment op de Amerikaanse aandelenmarkten in 2023 is tot nu toe vrij positief. Edward Yardeni, voorzitter van Yardeni Research, denkt dan ook dat een nieuwe stierenmarkt voor de deur staat. De zorgen en vrees voor een recessie is aan het afnemen nu blijkt dat de economie robuust is.

Beleggers en investeerders mogen hoopvol zijn, althans als Edward Yardeni het bij het rechte eind heeft. De econoom merkt op dat de Amerikaanse economie weerbaar is ondanks een nakende recessie. Hij denkt ook dat de vooruitzichten voor de wereldeconomie aan het verbeteren zijn. Volgens hem vond de bodem op de markten plaats op 12 oktober en staat er ons een nieuwe stierenmarkt te wachten.

The outlook for the world economy is actually improving. US equities made a low on Oct. 12. That was the end of the bear market and we ‘re back in a bull market.

De S&P 500 is sinds die dag bijna 10 procent gestegen. Natuurlijk zal er veel volatiliteit zijn vermits centrale banken wereldwijd blijven vechten tegen de torenhoge inflatie. Maar de sterke daling van de energieprijzen kunnen een recessie verhinderen in tal van ontwikkelde economieën.

Waarderingen

Andere benchmarks en indexen, zoals de Nasdaq 100, FTSE 100 en de Hang Seng Index, noteren ondertussen ook gemiddeld 6 procent hoger. Volgens Yardeni kijken beleggers vooral naar aandelen die aantrekkelijk gewaardeerd zijn. In China is de rally reeds gestart, Europa en de USA volgen wellicht nog.

Investors right now are turning more optimistic about the global economy and looking where values are still cheap. We have already had a big run in China and now they’re looking at Europe. A diversified portfolio makes sense.

Hij denkt ook dat we zullen terugkeren naar het ‘oude normaal’, de economische toestand die we kennen van vóór de coronapandemie. Een situatie waarbij onconventionele monetaire beleidsvormen het nieuwe normaal zullen zijn, is volgens hem niet voor nu.

Bronnen: John McCorry & Jonathan Ferro – Yahoo Finance

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.