Nederland - 3 augustus 2020 - Beursbrink

Goldman Sachs verwacht goudprijs van 2.300 dollar

door STIJN

De goudprijs heeft er tot nu toe een geweldige periode meegemaakt, vooral de afgelopen paar maanden. Het edelmetaal wist eind vorige maand zelfs een nieuw hoogterecord te vestigen. Het momentum kan niet stuk en zal wellicht nog een ruime tijd in stand blijven. Zakenbank Goldman Sachs verwacht dat de goudprijs in de komende periode naar 2.300 dollar zal stijgen.

Op het moment van schrijven noteert goud aan 1.975 dollar. Sinds 8 juni is de stijging van het edelmetaal in een stroomversnelling geraakt en het dak ging er pas echt af vanaf 20 juli. Nu lijkt het er op dat goud even een pauze inlast, maar het momentum blijft ontzettend positief. Dit jaar is de waarde met 30 procent gestegen en het ziet er naar uit dat er meer in het verschiet is.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verwacht niet dat de goudprijs halt zal houden bij 2000 dollar. Neen, ze verwachten namelijk dat het gele edelmetaal binnen de komende maanden naar 2.300 dollar zal rally’en vermits de factoren op het wereldtoneel bijzonder gunstig zijn voor de goudmarkt. Beleggers kiezen nu voor zekerheid en veiligheid in deze moeilijk tijden.

Gold is the currency of last resort, particularly in an environment like the current one where governments are debasing their fiat currencies and pushing real interest rates to all-time lows.

Hoge koersdoelen

Daarenboven wordt er benadrukt dat de Amerikaanse schuldenberg ook torenhoog is en dit nare gevolgen kan gaan hebben op lange termijn. Ook de Amerikaanse dollar is bijzonder zwak geworden en dreigt zijn positie als wereldmunt te verliezen. En zo zijn er nog andere factoren die goud een ‘boost’ geven, zoals bijvoorbeeld de spanningen tussen de USA en China.

Er zijn ook analisten die té optimistisch zijn. Jim Rickards, auteur van Currency Wars en goudspecialist, verwacht dat de goudprijs de komende vijf jaar zal excelleren. Koersdoelen van 2.300 en 3.000 dollar vindt hij veel te laag en plakt zelf een prijs van 15.000 dollar op goud tegen 2025.

Bronnen: IG

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments