Nederland - 30 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Goldman Sachs verkiest Europese aandelen

Eens de onzekerheid omtrent de aankomende verkiezingen binnen Europa zijn weggenomen, zullen Europese aandelen een inhaalbeweging uitvoeren op die van Amerika, voorspelt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

De Stoxx Europe 600 Index zou inclusief dividend 8% kunnen opbrengen tegen het einde van 2017. Dit zou voornamelijk gebeuren dankzij een zwakkere euro, sterkere wereldwijde groei en herstellende olieprijzen, verklaarde Christian Mueller-Glissmann, van Goldman Sachs in Londen, tegenover Bloomberg Business.

De Europese prestatie van 8% zou bijna dubbel zo hoog zijn dan wat er van de VS verwacht wordt. Zo verwacht Christian een return van de S&P 500 van slechts 4% in dezelfde periode omdat het optimisme over de economische groei en de aandelenrally zal temperen.

catching up

Amerikaanse aandelen zijn dan ook al stevig vooruitgelopen op de beloftes van Trump (belastingverlagingen en hogere overheidsuitgaven) en bereikten ondertussen nieuwe recordhoogtes. Terwijl het net de Europese exportbedrijven zijn die zouden kunnen profiteren van een sterke dollar en een zwakkere euro.

Europese banken zijn trouwens Goldman’s meest geliefde aandelen voor dit jaar. Deze kunnen namelijk profiteren van een stijgende rente.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.