VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 8 december 2019

Amerikaanse aandelen niet langer ‘top’ in 2020?

door STIJN

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de voorbije 10 jaar absolute top geweest. Als belegger kon je hier gemakkelijk veel rendement halen, beter dan eender waar ter wereld. Maar volgend jaar lijkt de dynamiek te gaan veranderen, dan zou het de beurt gaan zijn voor internationale aandelen.

Het valt niet te betwisten, de Amerikaanse aandelenmarkten zijn al jarenlang de ‘place to be’. Beleggers en investeerders hebben hier flinke rendementen kunnen halen de voorbije jaren en dus zijn de Amerikaanse aandelenmarkten de nummer één om je geld te beleggen.

Maar daar kan volgend jaar verandering in komen, de Amerikaanse dominantie zou wel eens plaats moeten gaan maken voor ‘internationale’ aandelen en dat is slechts twee keer gebeurd sinds 2010. De S&P 500 noteert 180 procent hoger dan zijn niveau in 2010 en de MSCI ACWI ex U.S. ETF 18 procent. De MSCI Emerging Markets Index noteert slechts 4 procent hoger.

Wereldeconomie

Marktkenners verwachten dat internationale aandelen een comeback gaan maken volgend jaar. Men verwacht namelijk dat de wereldeconomie opnieuw gaat groeien omwille van de verbeterde relatie tussen de Verenigde Staten en China en de stimulerende centrale banken.

Having underperformed for more than ten years, non-US stocks are set to gain the upper hand over their US peers. A reacceleration in global growth, a weaker dollar, and favorable valuations should all support non-US stocks next year.

De handelsgesprekken tussen de Amerikanen en China verlopen vrij positief, beide partijen hebben laten zien dat ze bereid zijn een overeenkomst te sluiten. De vraag is echter of Trump effectief wil wachten tot na de presidentsverkiezingen in 2020. Er wordt echter gespeculeerd dat de ‘phase one deal’ deze maand nog bekrachtigd gaat worden. Maar dat zou eventueel ook in januari kunnen.

Indien er tijdig een overeenkomst komt, dan zijn het de Aziatische aandelen die gaan profiteren van de verbeterde toestand. Japanse en Koreaanse aandelen worden vooral getipt door Mike Wilson, hoofd aandelenstrateeg bij Morgan Stanley. Maar ook in Europa zullen zich goede opportuniteiten gaan voordoen als de wereldeconomie opnieuw vaart begint te krijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Wagner T. Cassimiro “Aranha” – Flickr – CC BY 2.0

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.