Nederland - 7 april 2021 - Aandelen

‘Sterke economische groei tot in 2023’

door STIJN

Jamie Dimon, voorzitter van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase, is bijzonder ‘bullish’ over de Amerikaanse economie. Hij is namelijk van mening dat de economie groei aangewakkerd zal blijven tot diep in 2023. Er zijn volgens hem verschillende factoren die een sterke economische groei ondersteunen. Enkele factoren zijn de stimulus, een groter spendeergedrag bij consumenten en het volledig heropenen van de economie.

Het geloof in de Amerikaanse economie neemt toe met de dag. Het Internationale Monetaire Fonds zei dat de Amerikaanse economie harder gaat herstellen dan ze eerst hadden gedacht. Voorzitter van JPMorgan Chase Jamie Dimon is er zelfs van overtuigd dat de economische sterk zal blijven tot in het jaar 2023 dankzij de stimulus en de Amerikaanse consument.

Dit jaar zou de Amerikaanse economie niet gaan groeien met 5,1 procent maar met 6,4 procent. Deze verhoging van de groeiprognose is te danken aan beter dan verwachte macro-economische cijfers. Het ziet er dus ‘rooskleurig’ uit voor de Amerikaanse economie.

I have little doubt that with excess savings, new stimulus savings, huge deficit spending, more QE, a new potential infrastructure bill, a successful vaccine and euphoria around the end of the pandemic, the U.S. economy will likely boom.

Factoren

Volgens hem zijn er voldoende factoren voor een sterk en langdurig economisch herstel. Zoals bv. de stimuleringsmaatregelen, meer QE, het infrastructuurplan, de succesvolle vaccins, het einde van de pandemie en veel ‘pent-up demand’. Volgens Dimon voldoende munitie voor een mooi herstel.

De voorzitter van JPMorgan Chase zei dat het huidige stimuluspakket van de Amerikaanse overheid veel groter is dan het pakket na de financiële crisis in 2008. Dimon benadrukte ook dat aandelen best hoog zijn gewaardeerd maar als de Amerikaanse economie daadwerkelijk gaat ‘boomen’, dan vindt hij dat de waarderingen correct zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.