Americas - 28 augustus 2019 - Beursbrink

Goedkeuring e-sigaret in VS mogelijk aanleiding tabaksfusie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een fusie van Philip Morris International en Altria is waarschijnlijk ingegeven door de recente goedkeuring van elektrische sigaretten of vape-apparaten door de Amerikaanse toezichthouder FDA, stelt Credit Suisse woensdag. De verkoop van dit soort apparaten in de VS zouden tot een complex verdeelsleutel leiden tussen de twee tabaksfabrikanten, die eerder hun activiteiten opsplitsten.

Voor Philip Morris is dit waarschijnlijk een aantrekkelijk moment voor de fusie, nu de koers van Altria onder druk staat door vrees voor FDA-regels tegen tabaksproducten en sneller dalende volumes van de traditionele brandbare sigaretten. Onduidelijk is of de fusie ook een verlenging behelst van de samenwerking met vape-fabrikant JUUL, waarin Altria een belang heeft van 35 procent. Er is een concurrentiebeding in het kader van die samenwerking, merkt de Zwitserse bank op.

Afgaand op de aandelenkoersen in de dertig dagen voor de bekendmaking van het fusieplan, zou Philip Morris International 60 procent van het aandelenkapitaal krijgen, met een omzetbijdrage van 60 procent en 51 procent van de aangepaste nettowinst.

Credit Suisse voorziet bescheiden synergieën gezien de beperkte geografische overlap, van circa 600 miljoen dollar. Dit zou de winst met 3 procent verhogen.

Het fusiebedrijf zou duidelijk marktleider worden in de categorie tabaksproducten van de volgende generatie. De huidige waardering van het fusiebedrijf is bijna de helft hoger dan die van sectorgenoten BAT en Imperial. De analisten sluiten meer fusies onder tabaksfabrikanten niet uit maar zien niet hoe de rivalen de achterstand op het gebied van nieuwe producten zoals e-sigaretten kunnen inlopen.

Credit Suisse heeft een Underperform advies voor Philip Morris International met een koersdoel van 80 dollar. Het aandeel sloot dinsdag bijna 8 procent lager op 71,60 dollar. Altria verloor 4 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.