Nederland - 6 maart 2018 - Marihuana

Deze tabaksbedrijven investeren in marihuana

door STIJN

Wat eerst een ‘urban legend’ leek, is nu keihard realiteit aan het worden. Grote tabaksbedrijven richten hun pijlen namelijk op de marihuana industrie. Nu de markt voor recreatief gebruik groter wordt, zien deze bedrijven steeds meer opportuniteiten om te investeren in marihuana.

De verkoop van tabaksproducten is de afgelopen jaren fors gedaald omdat er steeds minder wordt gerookt. Dat kan echter niet gezegd worden voor het recreatief gebruik van marihuana. Tabaksbedrijven moeten zich dus aanpassen willen ze hun voortbestaan verzekeren. Daarom zien we dat verschillende grote tabaksbedrijven een verschuiving maken naar de marihuana industrie.

De trend is duidelijk… minder tabak en meer marihuana. Deze opportuniteit kunnen de tabaksbedrijven niet laten liggen en zien marihuana als hun volgende grote product om hun verkoopcijfers op te krikken. Tevens gaan beide producten hand in hand, het is voor hun dus een win-winsituatie waarin ze hopen ook meer tabak te kunnen verkopen.

Imperial Brand

Vorig jaar voerde Imperial Brand aanpassingen door in hun raad van bestuur. Het bedrijf nam iemand aan boord die heeft gewerkt voor PharmaCielo, een Canadese leverancier van extracten van cannabisolie. Dit wijst er op dat Imperial Brand een strategische verschuiving van plan is.

Een andere aanwijzing is de naamsverandering die plaatsvond in 2015. Toen werd de naam veranderd van Imperial Tobacco naar Imperial Brand. Dit indiceert dat het bedrijf zich niet alleen meer met tabak gaat bezighouden, maar dat ook andere producten nu tot de mogelijkheid behoren.

Alliance One International

Dit bedrijf anticipeert op meer legalisering in Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Het kocht een belang van 80 procent in Goldleaf Pharm Inc., een kweek faciliteit voor marihuana in Canada. Als de legalisering voor recreatief gebruik in Canada en de V.S.A. wordt goedgekeurd, zijn het zulke kweekbedrijven die opeens massaal veel winst zullen behalen door de verkoop van marihuana.

Philip Morris

Eén bedrijf ging zo ver als het kopen van een patent voor de plant. Philip Morris International in Zwitserland bezit nu een patent op GGO-planten (genetisch gemodificeerde organisme) met hogere terpenen. Bij Philip Morris zijn ze er van overtuigd dat marihuana het nieuwe normaal zal worden.

Het enige wat tabaksbedrijven tegenhoudt, zijn oude federale wetten. Vanaf het moment dat deze van de baan zijn, ligt de weg open naar meer investeringen in de marihuana industrie en bedrijven.

Bronnen: High Times

Foto: Lindsay Fox – Flickr – Blog Ecigarette Reviewed

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.