Nederland - 25 juli 2019 - Beursbrink

Dividendaandelen in de marihuana industrie?

door STIJN

De marihuana industrie zit vol met beursgenoteerde bedrijven wiens aandelen fors zijn gestegen de afgelopen jaren. Maar wat veel beleggers nog niet weten, is dat er ook aandelen zijn die veel dividend uitkeren. Nu ja, er is er maar eentje op dit moment maar andere zullen wellicht volgen.

Marihuanabedrijven die dividenden uitkeren? Een moeilijk zaak, vooral omdat de industrie nog maar in zijn kinderschoenen staat en veel marihuanabedrijven nog niet winstgevend zijn. Toch is er één bedrijf dat dividenden uitkeert aan zijn aandeelhouders, namelijk het Amerikaanse Altria.

Diversificatie

Altria is beter bekend omwille van zijn activiteiten in de tabaksindustrie. 95 procent van hun omzet werd vorig jaar gedraaid door de verkoop van tabaksproducten. Maar omdat ze druk ondervinden in dit domein wegens de gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door het roken van tabak, zijn ze moeten gaan diversifiëren en dus gingen ze op zoek naar opportuniteiten.

Het bedrijf investeerde in december vorig jaar 1,8 miljard dollar in het Canadese Cronos Group. Ze hebben ook het recht om hun positie uit te breiden tot 55 procent waardoor ze de touwtjes van Cronos in handen zouden krijgen. Hun positie is alleszins versterkt door deze strategische zet waardoor hun dividendbeleid gehandhaafd kan worden.

Altria heeft in de voorbije 49 jaar het dividend 53 keer verhoogd. Aandeelhouders mogen gerust zijn want door hun participatie in de marihuana industrie zullen ze de komende jaren wellicht nog verder groeien. Hun dividend pay-out van 6,48 procent kan in de toekomst dus nog hoger.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Carlos Gracia – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments