Energy - 14 oktober 2020 - Aandelen

Geen nieuwe dividendverlagingen in oliesector meer voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Ten opzichte van het eerste en tweede kwartaal, zal de Europese oliesector in het derde kwartaal in rustiger vaarwater zijn gekomen, waarbij verdere dividendverlagingen, herstructureringen of grote strategische veranderingen onwaarschijnlijk lijken. Dit stelden analisten van Morgan Stanley in een vooruitblik.

Hoewel er voor Europese oliebedrijven onder de streep weinig zal overblijven in het derde kwartaal, is dit wel al ingeprijsd op de beurs, zo zijn de analisten van mening.

Daarbij zal het afgelopen kwartaal minder dramatisch zijn verlopen dan de eerste zes maanden van dit jaar. “De flinke stijging van de schulden in het tweede kwartaal heeft niet aangehouden en de grootste oliereuzen hebben hun strategische plannen voor de lange termijn bijgeschaafd”, aldus de analist.

Desondanks blijven er nog veel uitdagingen voor de sector, zo merkte Morgan Stanley op. In dit opzicht zal de focus tijdens het cijferseizoen vooral liggen op de duurzaamheid van de resultaten. “Vanuit dit perspectief, kan het derde kwartaal ietwat tegenvallen.” Zo herstelden de olieprijzen niet enorm en zal de stijging van de handelswinsten niet meer zo fors zijn als in het tweede kwartaal.

Morgan Stanley verwacht dat Equinor als sterkste uit de crisis zal komen.

BP heeft een Onderwogen advies bij Morgan Stanley en Royal Dutch Shell staat op Gelijkgewogen. Total heeft net als Equinor een Overwogen advies.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.