VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 21 december 2020 - Beursbrink

Gaat zilver de leiding nemen?

door STIJN

Er is een opwaartse trend zichtbaar op de goudmarkt de afgelopen dagen. Op het moment van schrijven noteert goud aan 1.889 dollar per ounce. Eind november bedroeg de goudprijs nog 1.775 dollar. Maar is het alle goud dat blinkt? Sommige strategen vinden het geen slecht idee om zilver goed in de gaten te houden want het herstel van de wereldeconomie komt dichterbij.

De goudprijs zit weer in de lift, zo blijkt uit de trend van de afgelopen dagen. Beleggers en investeerders richten hun pijlen weer op het gele edelmetaal nu de Amerikaanse overheid de economie voor een tweede keer gaat ondersteunen aan de hand van een ‘relief bill’. Daarenboven is de Amerikaanse dollar aan het verzwakken, wat uiteraard in het voordeel speelt van goud.

Christopher Vecchio, senior strateeg bij CFA, benadrukt dat goud tijdens Q2 en Q3 sterk heeft gepresteerd met een recordkoers maar heeft teleurgesteld in Q4. Hij verwacht echter dat de goudprijs tijdens het eerste kwartaal van 2021 gestaag zal blijven stijgen.

Zilver en dergelijke?

Maar hij beweert dat goud niet het best presterende metaal zal zijn in 2021. Nu de overheidstekorten stijgen, de rentetarieven laag blijven en de wereldeconomie vooruitblikt op een periode van aanzienlijke groei na de pandemie, hebben de zilverprijzen een fikse inhaalbeweging tegoed. Vecchio verwacht ook dat dit zal gebeuren en dat zilver het voortouw gaat nemen.

Maar ook metalen zoals nikkel, ijzererts en koper kunnen volgens Vecchio sterk gaan stijgen tijdens het eerste kwartaal van 2021. Dit zou volgens hem perfect mogelijk kunnen zijn gezien de coronavaccins ervoor zullen zorgen dat de wereldeconomie sneller zal gaan herstellen dan men had voorspeld. Een herstel van de wereldeconomie is de grootste katalysator voor deze metalen.

Bronnen: FX Street

Foto: Pixy

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.