Americas - 6 september 2019 - Beursbrink

Futures wijzen op groene opening Amerika

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een halfuur voor opening tot 0,4 procent in het groen.

De markt bewoog gedurende dag vooral zijwaarts in afwachting van het banenrapport. Maar ook na een tegenvallend cijfer bleef de beweging beperkt.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in augustus minder hard dan verwacht gestegen. In augustus was sprake van een groei van 130.000 banen. De markt rekende op 150.000 banen. De groei over juni en juli werd ook neerwaarts bijgesteld.

Analist Philip Marey van Rabobank wees vrijdag een correctiecijfer van 25.000 banen die werden gecreëerd voor een volkstelling door de overheid. “Daarmee is de groei voor de Federal Reserve voldoende reden om de rente later deze maand met 25 basispunten te verlagen. Per sector zag de groei bij de bouw er in augustus nog goed uit, maar er was duidelijk sprake van een afname bij de maakindustrie en bij grootwarenhuizen”, aldus Marey.

Net voordat de cijfers naar buiten kwamen, liet president Donald Trump via twitter van zich horen.

“Zij [Fed] waren veel te vroeg met het verhogen, en veel te laat met verlagen”, meent Trump. “En een flinke dosis kwantitatieve verkrapping hielp nu ook niet echt”, aldus de president.

Aan het begin van de avond houdt voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in Zürich een toespraak over de economische verwachtingen en het monetaire beleid. Daarna vindt er een discussie plaats met de voorzitter van de centrale bank van Zwitserland Thomas Jordan, voorgezeten door het Zwitsers instituut voor internationale studies.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 55,45 dollar, terwijl een november-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 60,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1039. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1042 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1036 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobile verkoopt zijn energie-activiteiten in Noorwegen voor 4 miljard dollar en verlaat daarmee het Scandinavische land.

Lululemon Athletica noteerde in de voorbeurshandel 6,0 procent hoger nadat het het bedrijf beter dan verwachte cijfers bekend maakte en de outlook verhoogde.

Domo Inc. daarentegen stond voorbeurs 36,0 procent lager. De cijfers die het bedrijf donderdag nabeurs naar buiten bracht, kon de belegger niet bekoren.

Costco Wholesale heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet behaald. In het afgelopen boekjaar steeg de omzet met 7,9 procent tot een totaal van 149,35 miljard dollar, met een vergelijkbare groei in de VS van 7,8 procent.

Altice USA gaat in de Verenigde Staten mobiele abonnementen aanbieden. Topman Dexter Goei van Altice USA sprak donderdag de verwachting uit dat de mobiele activiteiten in de VS binnen een jaar winstgevend zullen zijn.

De openbare aanklagers van New York en Texas zullen afzonderlijk onderzoek doen naar de invloed en macht van respectievelijk Google en Facebook, zo meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen. Mogelijk wordt het onderzoek maandag aangekondigd.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,3 procent hoger op 2.976 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 26.728 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 7.862 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.