Americas - 4 februari 2020

Futures wijzen op flink hoger Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een duidelijk hogere opening, op speculatie dat de mondiale economie veerkrachtig zal blijken, dankzij fiscale en monetaire maatregelen die de impact van de uitbraak van het corona-virus op de Chinese economie moeten verzachten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 1,1 procent in het groen. De Nasdaq-future voorspelde een openingswinst van 1,2 procent.

De afgelopen dagen lieten nieuwe cijfers zien dat de fabrieksactiviteit wereldwijd lijkt te stabiliseren. Samen met de stappen van de Chinese centrale bank, om liquiditeit in het Chinese bankensysteem te pompen, suste dit deels de meest acute zorgen over de mondiale economische groei, zeiden beleggers. In de VS bleek maandag dat de maakindustrie voor het eerst sinds juli weer groeide in januari.

De Chinese Volksbank bood voor de tweede dag op rij eendagsfinanciering aan, om banken aan te sporen om geld te lenen aan bedrijven die het moeilijk hebben. De Chinese regering heeft een reisverbod afgekondigd en bedrijven gevraagd om te sluiten, in een poging om de verspreiding tegen te houden van het dodelijke virus dat al meer dan 400 mensen heeft gedood, en meer dan 20.000 mensen heeft geïnfecteerd.

“Bij beleggers heeft zich de afgelopen tien jaar een mentaliteit opgebouwd dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is”, zei aandelenanalist Peter Garnry van Saxo Bank. “Dat is in elk geval waar de aandelenmarkt op inzet. Of het ook bewaarheid wordt, staat nog te bezien.”

Later dinsdag komen bedrijven als Ford, Chipotle Mexican Grill en Walt Disney met resultaten naar buiten. Beleggers zullen ook inschakelen voor de presentatie van Gilead Sciences, om te zien waar het farmaceutische concern staat met een experimentele behandeling voor het coronavirus.

Europese beurzen stonden dinsdag ook hoger. De eurodollar stond op 1,1050 en de olieprijs steeg 1,5 procent, op 50,76 dollar voor de future in New York.

Bedrijfsnieuws

Alphabet, het moederbedrijf van Google, verraste beleggers maandag met financiële informatie over een aantal activiteiten. Voor het eerst gaf het concern omzetcijfers voor activiteiten zoals Youtube en cloudsoftware. Bij de kernactiviteit internetreclame vielen de resultaten tegen. De operationele winst van 9,3 miljard dollar was lager dan de consensusverwachting van analisten van 9,9 miljard dollar. Ook de omzet van 46 miljard dollar in het vierde kwartaal viel een tikje tegen. Het aandeel Alphabet stond dinsdag in de handel voorbeurs 4 procent lager.

Peloton, dat hometrainers maakt, heeft juridische geschillen met Flywheel Sports bijgelegd over vermeende diefstal van technologie en patenten. Dit is waarschijnlijk goed nieuws voor het aandeel Peloton, dat zich laat voorstaan op de technische snufjes van zijn fietstrain-apparaten.

NXP Semiconductors heeft in het vierde kwartaal van 2019 iets meer omzet geboekt dan verwacht, terwijl ook de outlook voor het lopende kwartaal wat beter was dan voorzien. Het aandeel van het Eindhovense halfgeleiderbedrijf met een Nasdaq-notering stond voorbeurs toch 1,1 procent lager.

Tesla ligt op koers op het grote succesverhaal van het jaar te worden. Het aandeel is de afgelopen weken razendsnel gestegen en werd sinds het begin van het jaar al 86 procent meer waard. Maandag kwam er 20 procent bij de waarde van de fabrikant van elektrische auto’s. Hoewel beleggers die speculeren op een koersdaling van het aandeel inmiddels grote verliezen moeten hebben geleden, staat er nog altijd 14 miljard aan shortposities op Tesla uit, volgens S3 Partners. Het aandeel staat voorbeurs alweer 8 procent hoger op 844 dollar.

Slotstanden

De S&P 500 eindigde maandag 0,7 procent hoger op 3.249 punten, de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 28.400 punten en de Nasdaq ging 1,3 procent hoger tot 9.273 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments