Americas - 7 augustus 2019 - Aandelen

Futures Wall Street wijzen op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. De futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden krap een half uur voor de opening circa een procent in het rood.

Eerder op de dag leek het er op dat de lijn van dinsdag doorgezet ging worden. De Europese beurzen staan nog wel in de plus, maar hebben een deel van de winst moeten inleveren.

Analist Craig Erlam merkte vanochtend op dat het nog te vroeg was voor optimisme. “De stijging ten opzichte van de daling lijkt voor alsnog meer op een ‘dead cat bounce'”, zo zei Erlam.

Het herstel in de markten werd in het eerste deel van de handel ondersteund door de renteverlagingen die de centrale banken van India en Nieuw Zeeland doorvoerden. In beide landen werd de rente meer verlaagd dan verwacht.

De analisten van de Rabobank zijn niet overtuigd van deze stappen. “De centrale banken zijn weer goed bezig om het monetaire gaspedaal in te trappen, ondanks dat de economische motor nauwelijks lijkt te reageren en in elk geval geen overtoeren maakt.”

Maar in de loop van de middag speelden de handelsspanning tussen China en de VS weer op en draaiden de futures in het rood.

Trump liet ook weer van zich horen. “Ons probleem is niet China. We zijn sterker dan ooit, geld stroomt de VS binnen, terwijl China duizenden bedrijven ziet vertrekken naar andere landen”, aldus Trump op Twitter. “En hun valuta staat onder druk.”

“Ons probleem is dat de Federal Reserve te trots is om toe te geven dat ze fout zitten door te snel en te veel te verkrappen”, vervolgde Trump.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde woensdagmiddag, net als overigens de Duitse Bund.

Om macro-economisch vlak staat vanmiddag in Amerika de olievoorraden nog op het programma. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de index voor wekelijkse hypotheekaanvragen met 5,3 procent gestegen is, van 484 vorige week naar 509,8 deze week.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 53.43 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 58,62 dollar.

Zuid-Korea betaalt volgens president Donald Trump substantieel meer aan de VS voor de bescherming tegen Noord-Korea. En er lopen gesprekken om de bedragen verder op te voeren. “De relatie tussen de twee landen is erg goed!”, aldus Trump op Twitter.

De euro/dollar noteerde op 1,1216. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1197 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1195 op de borden. De olieprijzen stegen licht.

Bedrijfsnieuws

Twitter heeft recent problemen gehad met de instellingenkeuzes van zijn gebruikers, waardoor mogelijk bepaalde gegevens van klanten zijn gedeeld zonder dat daar toestemming voor gegeven was. De data van klanten, zoals de landcode, die recent op een advertentie voor een mobiele applicatie hebben geklikt zouden mogelijk gedeeld zijn met onder meer advertentiepartners, “zelfs als er geen toestemming is gegeven om dit te doen”, aldus Twitter. Data als wachtwoorden en e-mailaccounts zijn volgens de microblogdienst niet gedeeld. Het aandeel lijkt 1,0 procent lager te gaan openen.

CVS Health heeft een hogere omzet en operationele winst geboekt en verhoogde de winstverwachtingen voor heel 2019. De aangepaste operationele winst steeg met 55,1 procent naar 4,0 miljard dollar en het nettoresultaat nam met 175 procent toe van een verlies van 2,6 miljard dollar naar 1,9 miljard dollar winst. Deze stijging komt voor het leeuwendeel door de overname van Aetna Inc. De outlook voor de aangepaste winst per aandeel werd verhoogd, naar een bandbreedte van 6,89 dollar tot 7,00 dollar. Voorbeurs noteerde het aandeel 4,3 procent hoger.

The Walt Disney Company heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst, maar hogere omzet geboekt. De omzet steeg met 33 procent op jaarbasis tot 20,3 miljard dollar. De operationele winst kwam uit op krap 4,0 miljard dollar tegenover 4,2 miljard dollar vorig jaar. Analisten hielden rekening met een resultaat van 4,3 miljard dollar. Het aandeel opent vermoedelijk 5 procent lager.

FedEx zal de samenwerking met Amazon in Amerika beëindigen, zo schreef The Wall Street Journal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 2881,8 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het groen op 26.029,5 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7.833,27 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.