Americas - 23 januari 2020 - Aandelen

Futures Wall Street wijzen op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Beleggers worden wat nerveus van de verslechterende situatie rond het coronavirus, gaf analist David Madden aan. “Het dodental in China is inmiddels gestegen tot 17 en er zijn bijna 600 bevestigde gevallen van infectie.”

“Bezorgdheid over wat de uitbraak kan betekenen voor de economische groei in China woog vandaag ook op de Europese aandelen”, aldus aandelenstrateeg Lars Kreckel Legal & General Investment Management.

De Europese Centrale Bank heeft donderdag conform verwachting de rente ongemoeid gelaten. Dit bleek uit het rentebesluit van de ECB. Daarmee blijft de belangrijkste rente staan op 0,00 procent. De ECB geeft later donderdag meer details over de zijn strategische evaluatie, waarin het inflatiedoel als definitie van prijsstabiliteit kan worden bijgesteld.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 19 januari gestegen met 6.000 naar 211.000.

In de Verenigde Staten staan de leidende indicatoren en de de wekelijkse olievoorraden nog op de macro-economische agenda.

Olie noteerde donderdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 2,4 procent in het rood op 55,40 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,84 dollar werd betaald, een daling van 2,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1088. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1087 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1091 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Procter & Gamble presteerde het afgelopen kwartaal iets beter dan verwacht. Tevens werd de outlook voor het lopende boekjaar verhoogd. De indicatie is dat het aandeel 2,0 procent lager gaat openen.

Verzekeraar Travelers heeft in het afgelopen kwartaal fors meer winst geboekt, dankzij aanzienlijk lagere kosten voor natuurrampen, en bracht daarmee het rendement op eigen vermogen in 2019 boven 10 procent. Voorbeurs noteerde het aandeel 2,7 procent lager.

American Airlines wist het in het vierde kwartaal meer omzet te boeken dan in dezelfde periode een jaar eerder ook de winstgevendheid lag boven het niveau van een jaar eerder. De aangepaste winst steeg van 0,97 dollar naar 1,15 dollar per aandeel. Dit lag grotendeels in lijn met de verwachting van de analisten geraadpleegd door FactSet. Zij hadden gerekend op 1,14 dollar. Het aandeel noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger.

Southwest Airlines boekte in het vierde kwartaal een omzet van 5,73 miljard dollar ten opzichte van 5,70 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel daalde echter wel van 1,17 dollar naar 0,98 dollar per aandelen. De analisten geraadpleegd door FacSet waren van 1,17 dollar per aandeel uit gegaan. Het aandeel lijkt 0,7 procent lager te openen.

Comcast heeft in het laatste kwartaal van 2019 een hogere winst en omzet geboekt en zo heel het jaar met een plus afgesloten. Verder zei Comcast het dividend met 9,5 procent te verhogen. Het aandeel reageerde positief op de cijfers en noteerde in voorbeurshandel 1 procent hoger.

Texas Instruments meldde woensdagavond nabeurs dat in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting gepresteerd werd, hoewel de winst en omzet daalden. De Amerikaanse chipfabrikant verwachtte in het kwartaal een winst per aandeel van 0,91 tot 1,09 dollar, op een omzet van 3,07 miljard tot 3,33 miljard dollar. Er werd uiteindelijk een winst behaald van 1,07 miljard ofwel 1,12 dollar per aandeel op een bijna 10 procent lagere omzet van 3,35 miljard dollar. In de voorbeurshandel noteerde het aandeel 1,4 procent lager.

PayPal maakte bekend dat het gaat samenwerken met het China UnionPay. Op dit bericht lijkt het aandeel 1,6 hoger te gaan openen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 3.321,75 punten. De Dow Jones index eindigde eveneens vlak op 29.186,27 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 9.383,77 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel