Americas - 12 mei 2022 - Aandelen

Futures Wall Street wijzen omlaag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet in wat mogelijk opnieuw een turbulente dag wordt op de markt, na een tegenvallend hoog Amerikaanse inflatiecijfer woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,8 procent in het rood.

Aandelenkoersen staan onder druk door zorgen dat de Federal Reserve zijn jarenlange ruime monetaire beleid abrupt moet terugdraaien om de torenhoge inflatie te bestrijden.

“Markten vrezen dat centrale banken door de inflatie te beteugelen een recessie of sterke economische terugval zullen veroorzaken. Als je naar de inflatiecijfers van gisteren kijkt, is het misschien iets te vroeg om te zeggen dat de inflatie heeft gepiekt”, zei Luc Filip van SYZ Private Banking.

Donderdag zijn er nieuwe cijfers voor de producentenprijzen, ook een inflatiemaatstaf. Economen rekenen op een minder snelle stijging van de prijzen die toeleveranciers aan industriële bedrijven in rekening brengen. de producentenprijzen stegen in maart nog met 1,4 procent op maandbasis en men verwacht in april een stijging van 0,5 procent. Ook de kerninflatie is vermoedelijk wat afgekoeld.

Ook zijn er vanmiddag wekelijkse cijfers over de nieuwe aanvragen van Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen.

De olieprijs daalde. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 104,06 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 105,85 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0438. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0519 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsresultaten zijn er donderdag van WeWork, Six Flags en Endeavor.

Beyond Meat kelderde 23 procent in de handel voorbeurs. De maker van vleesvervangers meldde een tegenvallend verlies door hogere uitgaven.

Coinbase daalde nog eens 8 procent in de elektronische handel voorbeurs, nadat het bitcoinplatform woensdag al een kwart van zijn beurswaarde verloor.

Walt Disney moest 5 procent prijsgeven. Het operationele verlies viel hoger uit dan verwacht. De huidige groeitrend in abonnees voor de streamingdienst van het entertainmentbedrijf is mogelijk niet houdbaar, waarschuwde de CFO.

Rivian Automotive lijkt 3 procent hoger van start te gaan. Het management zei te verwachten dat problemen in de aanvoerketen later dit jaar zullen afnemen.

Foxconn, de grootste toeleverancier van Apple, meldde een meevallende winstgroei van 5 procent. Het Taiwanese bedrijf moest sommige fabrieken een aantal dagen dichtgooien door de terugkeer van de coronaviruspandemie in China. Ook de omzet was sterker dan voorzien.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag lager na het tegenvallende inflatiecijfer. De brede S&P 500 index daalde 1,6 procent tot 3.935,25 punten, de Dow Jones index verloor 1,0 procent op 31.834,37 punten en de Nasdaq sloot 3,2 procent lager op 11.364,24 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.