Nederland - 19 mei 2022 - Beursbrink

Coinbase richt nieuwe denktank op

door STIJN

Het Amerikaanse cryptoplatform Coinbase wil actief meedenken aan de toekomst. Ze hebben besloten een denktank op te richten in samenwerking met financiële en juridische academici van enkele topuniversiteiten uit de Verenigde Staten. Ze willen namelijk meehelpen met het vormgeven van het toekomstig beleid rond crypto.

Een betere toekomst en regelgeving voor crypto, daar wil het cryptoplatform Coinbase aan werken. Ze gaan namelijk een denktank oprichten met behulp van financiële en juridische academici en deze onderbrengen in de nieuwe ‘Coinbase Institute’. De personen die er aan meewerken zijn niet van de minste, het gaat over academici uit enkele Amerikaanse topuniverstiteiten.

Coinbase duidde beleidsdirecteur Hermine Wong aan om het instituut te leiden. Ze was eerder werkzaam bij de afdeling Economische en Risicoanalyse bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten en werkte daarvoor bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Stempel drukken

De oprichting van het instituut is één van de voorbeelden van hoe Coinbase zijn stempel probeert te drukken op de cryptomarkt. In mei 2021 lanceerden ze een fact-checking portaal. CEO Brian Armstrong zei toen dat de blog zou worden gebruikt om verkeerde informatie en verkeerde opvattingen over Coinbase of crypto uit de wereld te helpen.

Coinbase heeft in februari ook een politiek actiecomité opgericht, voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen van 8 november in de Verenigde Staten. Bovendien besteedde Coinbase in 2021 meer dan 1,3 miljoen dollar aan lobbyen, de grootste uitgave van een blockchainbedrijf dat jaar.

Bronnen: Jesse Coghlan – Coin Telegraph

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.