Americas - 7 april 2022 - Aandelen

Futures Wall Street kleuren voorzichtig groen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht hogere opening tegemoet, nadat een verkoopgolf van Amerikaanse staatsobligaties weer tot rust kwam.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,2 procent in het groen. Technologie-index Nasdaq koerst af op een 0,4 procent hogere opening.

Woensdag verloor Wall Street terrein na de publicatie van notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve, die lieten zien dat de centrale bankiers in maart overwogen om de rente met een half procentpunt te verhogen, in plaats van het kwart punt waartoe uiteindelijk werd besloten.

De afgelopen dagen deden beleggers risicovolle beleggingen van de hand, in afwachting van een agressievere Fed. Toch staat de S&500 nog maar 6 procent lager dan aan het begin van het jaar, terwijl dat enkele weken geleden nog 12 procent was.

Volgens analisten is de teruggekeerde rust mede te danken aan de stabilisering van de prijzen van sommige grondstoffen.

Economisch nieuws is er donderdag over de arbeidsmarkt, met de wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De arbeidsmarkt in de VS lijkt nog altijd sterk. Werkgevers houden het schaarse personeel graag vast.

De olieprijs steeg. Een mei-future West Texas Intermediate klom 1,7 procent tot 97,88 dollar en Brent-olie voor juni werd 1,7 procent duurder op 102,79 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0889. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0898 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel HP stijgt 11 procent, nadat bleek dat Warren Buffets investeringsbedrijf Berkshire Hathaway bijna 121 miljoen aandelen HP heeft gekocht. Het belang is 4,2 miljard dollar waard.

Amazon.com wint 1 procent. Een Amerikaanse beurswaakhond doet onderzoek naar de informatieverstrekking door de ecommercegigant, onder andere over hoe data van verkopers op Amazon-platforms worden gebruikt voor de verkoop van eigen producten van Amazon.

Meta, voorheen bekend als Facebook, onderzoekt een digitale munt voor zijn ‘metaverse’, meldde de Financial Times. De ‘Zuck Bucks’ zouden kunnen worden gebruikt om mee te betalen in apps, maar zouden geen cryptomunt zijn op de blockchain-technologie.

Het Indiase e-commercebedrijf Flipkart wil pas in 2023 naar de beurs in de VS, in plaats van dit jaar, en mikt op een waardering van 60 miljard tot 70 miljard dollar, in plaats van 50 miljard, meldde Reuters. Flipkart heeft steun van de Amerikaanse retailreus Walmart.

JD.com heeft zijn voorzitter Lei Xu benoemd als CEO, in plaats van oprichter Richard Liu. Het aandeel JD.com lijkt ruim een procent lager te gaan openen.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag lager. De S&P 500 index daalde 1,0 procent tot 4.481,18 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 34.496,58 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent lager op 13.888,82 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.