Americas - 8 februari 2022 - Aandelen

Futures VS richtingloos

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt dinsdag een gemengde opening tegemoet te gaan, na maandag, op een volatiele dag, alsnog in het rood te zijn gesloten.

Futures op Dow wijzen op een openingswinst van 0,1 procent. De S&P gaat vermoedelijk nipt lager van start en de Nasdaq levert 0,3 procent in.

“Over het algemeen raken de markten en beleggers ook gewend aan het idee van hogere rentetarieven bij de centrale banken”, aldus analist Michael Hewson van CMC Markets. Bovendien zet het risico van een langere en meer aanhoudende inflatie beleggers ertoe aan hun portefeuilles te herijken, meent de analist.

De markt is volgens Hewson vooral gericht op het Amerikaanse inflatiecijfer over januari, dat donderdagmiddag wordt gepubliceerd.

Beleggers krijgen vanmiddag en vanavond enkele kwartaalcijfers gepresenteerd.

Het Amerikaanse handelstekort ging van 79,3 miljard dollar in november naar 80,7 miljard dollar in december, een stijging van 1,8 procent. Economen hadden een sterkere stijging voorzien.

De Amerikaanse export steeg met 1,5 procent tot 228,1 miljard dollar, terwijl de import met 1,6 procent toenam tot 308,9 miljard dollar.

De grootste handelstekorten heeft de VS met China, een tekort van 34,1 miljard dollar, en met de EU, van 16,3 miljard dollar.

Het vertrouwen onder kleine ondernemers in de VS is iets gedaald, zo bleek dinsdagmiddag.

De euro/dollar handelt op 1,1408 en olie wordt circa 1,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Softbank en Nvidia zetten een streep door de verkoop van het Britse Arm Holding voor ongeveer 40 miljard dollar. Nvidia zou Arm kopen, maar vanwege toezichthouders die dwars liggen, wordt daar nu van afgezien. Een voorschot dat Nvidia al betaalde van 1,25 miljard dollar hoeft Softbank niet terug te betalen. Nvidia zal lager openen.

Pfizer heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald en rekent ook voor 2022 op stevige groei. Het aandeel opent vermoedelijk 4 procent lager.

Ook DuPont deed het beter dan verwacht, maar opent ook licht in het rood.

Harley-Davidson presteerde in het vierde kwartaal aanzienlijk beter dan verwacht. De aangepaste winst kwam uit op 0,15 dollar, tegenover een verlies van 0,46 dollar vorig jaar, op een omzet van 1 miljard dollar. Analisten hadden op een verlies van 0,34 dollar per aandeel gerekend, op een omzet van 669 miljoen dollar. Het aandeel opent 7 procent hoger.

Peter Thiel, een bekende techinvesteerder en oprichter van PayPal, heeft besloten om niet herbenoemd te willen worden als lid van de board van Meta. Dit meldde het voormalige Facebook maandagavond nabeurs. Het aandeel Meta opent dinsdag 1,5 procent lager.

Het aandeel Peloton staat dinsdag voorbeurs onder druk, nadat het aandeel maandag juist nog 21 procent steeg op overnamegeruchten. The Wall Street Journal meldde dat mede-oprichter John Foley opstapt als CEO en dat het bedrijf 2.800 banen wil schrappen, circa 20 procent van het personeelsbestand. Inmiddels heeft Peloton de berichtgeving bevestigd en ook kwartaalcijfers gepresenteerd. Afgelopen kwartaal leed Peloton een verlies van 439 miljoen dollar, terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog een winst werd behaald van bijna 64 miljoen dollar.

Wall Street

De Dow Jones sloot maandag onveranderd op 35.091,13 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,4 procent inleverde op 4.483,87 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 0,6 procent naar 14.015,67 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.