Americas - 21 oktober 2020 - Aandelen

Futures VS richtingloos maar Snap klaar voor koerssprong

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vrijwel vlak.

De beurzen weifelen over de kans op een nieuw stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid en over de gezondheid van grote Amerikaanse bedrijven als graadmeter voor de economie.

Dinsdag steeg de S&P500 met 0,5 procent, op optimisme dat het Congres een akkoord zou bereiken over een steunpakket voor Amerikaanse bedrijven en huishoudens die zijn getroffen door de coronaviruspandemie.

Onderhandelaars van het Witte Huis en de Democraten in het Huis van Afgevaardigden zeiden dat ze hun gesprekken vootzetten, ondanks de deadline die leidsvrouw Nancy Pelosi van de Democraten op dinsdag had gezet. Pelosi hintte op vooruitgang na een gesprek met minister Steven Mnuchin van financien.

Of het pakket nog voor de verkiezingen kan worden goedgekeurd, blijft de vraag. Verwacht wordt dat een deal zwaar onder vuur zal komen van de Republikeinse meerderheid in de Senaat.

“We kunnen van alles horen van Pelosi en Mnuchin over progressie bij de gesprekken, maar sommige senatoren hebben al gezegd dat ze geen enkel pakket gaan steunen”, zei Seema Shah van Principal Global Investors. Zij ziet geen deal in het verschiet voor de verkiezingen.

Het risico van een betwiste verkiezingsuitslag wordt op dit moment juist door de markt onderschat, denkt Shah. Beleggers adviseert ze het verkiezingsrumoer te negeren. “Kijk de andere kant op: vergeet de ruis, handel op de fundamentals.”

Intussen is het aantal besmettingen met het coronavirus in de VS weer aan het stijgen, sinds drie dagen en mogelijk al meer dan twee weken. Dit betekent mogelijk weer hardere lockdown-maatregelen van lokale autoriteiten. ” We lijken in een zeer fragiele periode voor de markten te zitten, waarbij men balanceert tussen hoe het virus zich ontwikkelt en de naderende verkiezingen”, zei Altaf Kassam van State Street. “Al het gesteggel rond de stimuleringsdeal helpt ook niet. Het is meer ruis dan signaal en de markten worden er door heen en weer geslingerd.”

De olieprijs daalde. Een december-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 41,12 dollar, terwijl een december-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 42,65 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1854. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Beleggers nemen ook de nieuwe kwartaalcijfers van bedrijven door, om te bezien hoe zij de economische terugval doorstaan.

Verizon zal voorbeurs resultaten vrijgeven. Woensdag nabeurs volgen Tesla, Chipotle, Mexican Grill en Whirlpool.

Aandelen Netflix daalden 5,4 procent in de handel voorbeurs, nadat het bedrijf meldde dat de groei van abonnees in het derde kwartaal sterk is vertraagd, vooral in Noord-Amerika. Dit bevestigt de groeiende concurrentie van uitdagers, die hun eigen streamingdiensten aan het opzetten zijn. Ook was er door de coronacrisis groei naar voren gehaald in de voorgaande kwartalen, toen mensen opeens aan huis gekluisterd waren en vertier zochten bij Netflix-series.

Snap lijkt juist veel hoger te gaan openen, op berichtgeving dat het aantal gebruikers tot bijna een kwart miljard is gestegen. Daarbij zijn adverteerders weer geld gaan uitgeven op het platform Snapchat, en hebben ze hun budgetten in sommige gevallen vergroot, volgens Snap, terwijl beleggers vreesden dat het coronavirus de advertentie-inkomsten onder druk heeft gezet. Het aandeel opent mogelijk 24 procent hoger.

De resultaten van Texas Instruments vielen mee. De omzet steeg en de winst was hoger dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het vierde kwartaal vielen mee. Het aandeel opent vermoedelijk iets hoger.

Disney bekritiseert de strenge richtlijnen van Californië voor de heropening van pretparken, die pogingen om Disneyland weer open te krijgen aanzienlijk compliceren. Het befaamde pretpark is al zeven maanden dicht.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 28.308,79 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 28.308,79 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 11.516,49 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.