VIP ACTIE

Word een VIP!
Energy - 23 oktober 2020 - Beursbrink

Forse prijsbewegingen in olie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is erg volatiel binnen een smalle bandbreedte en de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een OPEC-vergadering kunnen de komende weken voor forse bewegingen zorgen. Dit zegt energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO voor de camera tegen ABM Financial News.

De olieprijzen kunnen op dagbasis aanzienlijke prijsbewegingen laten zien. “Hoop ten aanzien van economisch herstel, mede gedreven door de stimuleringspakketten van centrale banken en overheden, en dalende voorraden in de VS leiden van tijd tot tijd tot prijsstijgingen”, aldus Van Cleef.

Deze momenten worden volgens de econoom afgewisseld met periodes van prijsdruk als gevolg van de angst voor de economische gevolgen van nieuwe coronalockdowns en bijvoorbeeld berichten van stijgende olieproductie in Libië.

“Toch blijkt, als we uitzoomen en een grafiek bekijken met de langere termijn prijstrend, dat olieprijzen zich al maanden in een relatief smalle bandbreedte bewegen”, zo ziet Van Cleef. En er lijken weinig zaken te zijn die hierin verandering kunnen brengen, met uitzondering van de presidentsverkiezingen in de VS begin november en een OPEC+ vergadering eind november. “Die kunnen voor forse prijsbewegingen op de oliemarkt zorgen.”

Klik hier voor: forse prijsbewegingen in olie 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.