Nederland - 17 mei 2021 - Beursbrink

Olieprijzen stabiel door evenwicht in sentiment

door STIJN

De olieprijzen evolueren nu al enkele weken in een horizontaal trendkanaal. Met andere woorden, de prijzen op de oliemarkt zijn stabiel. En dat is positief gezien de ontwikkelingen omtrent de nieuwe Indiase coronavariant, ondermaatse Chinese cijfers van de maakindustrie en de pandemie die nog altijd niet achter de rug is.

Er is momenteel niet veel beweging op de oliemarkt. Olieprijzen bewegen al enkele weken horizontaal omdat verschillende factoren elkaar in evenwicht houden. Het optimisme omtrent het herstel van de wereldeconomie wordt in toom gehouden door zorgen inzake de nieuwe Indiase coronavariant en de zwakke cijfers van de Chinese maakindustrie.

Tamas Varga, analist bij PVM, benadrukt dat het vertrouwen in de oliemarkt vrij hoog is gezien de turbulentie en onzekerheid die er heerst de afgelopen dagen. Het feit dat de olieprijzen stabiel blijven, is volgens Varga een positief signaal en kan duiden op hogere prijzen in de toekomst.

The fact that prices remained relatively stable during this rather turbulent five-day period indicates that the confidence in a healthy oil market remains intact and unless something unpredictably negative occurs any downside potential will be limited.

Getouwtrek

Er is een soort van getouwtrek bezig inzake het sentiment. De Britse economie is aan het heropenen en ook in Europa worden de strenge maatregelen stilaan versoepeld. Dit zou de olieprijzen een duwtje in de rug moeten geven gezien de vraag naar olie nu kan herstellen.

Maar langs de andere kant is de situatie in India zeer grimmig door de Indiase variant, die overigens ook in het VK lijkt op te duiken. Teleurstellende cijfers van de Chinese maakindustrie wegen ook op de prijzen waardoor het optimisme omtrent het herstel van de wereldeconomie wordt ingetoomd.

Bronnen: Reuters

Foto: Steve Jurvetson – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.