Europa - 14 mei 2020 - Beursbrink

Forse daling olieaanvoer in mei – IEA

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De wereldwijde olieaanvoer daalt in mei tot zijn laagste niveau in negen jaar, hoewel de geleidelijk versoepeling van de coronamaatregelen tot een opwaartse bijstelling van de vraagprognoses in het tweede kwartaal leidt. Dit zei het Internationaal Energie Agentschap IEA donderdag in zijn maandrapport.

De wereldwijde olieproductie zal in mei met een “spectaculaire” 12 miljoen vaten per dag dalen tot 88 miljoen vaten olie per dag, aangezien het productieverlagingsakkoord van OPEC+ van kracht wordt en ook elders de productie afneemt, zei het energieagentschap in zijn maandelijkse rapport.

Het agentschap stelde echter zijn verwachtingen voor de vraag in het tweede kwartaal opwaarts bij met 3,2 miljoen vaten per dag, vooral dankzij de geleidelijke versoepeling van de lockdown-maatregelen.

In het tweede kwartaal zal de vraag echter nog altijd bijna 20 miljoen vaten per dag lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar en voor het hele jaar zal de vraag naar verwachting 8,6 miljoen vaten per dag lager uitkomen.

IEA sprak van een enorme schok, die leidde tot faillissementen en een stijging van de werkloosheid.

“De ineenstorting van de wereldhandel, de verstoring van de wereldwijde toeleveringsketens, de vlucht naar veiligheid op de financiële markten en een scherpe daling van het consumenten- en ondernemersvertrouwen zullen naar verwachting hun tol eisen op de toekomstige economische activiteit”, zei het agentschap in het rapport.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments