Nederland - 30 augustus 2020 - Beursbrink

Europese cannabismarkt naar 37 miljard dollar tegen 2027

door STIJN

Men heeft hoge verwachtingen voor de Europese cannabismarkt. Volgens een rapport van ResearchAndMarkets.com gaat de markt tegen 2027 groeien tot 37 miljard dollar dankzij versoepelende maatregelen en overheden die meer open staan voor legale marihuana. Een forse toename als je weet dat de huidige cannabismarkt ‘slechts’ 3,5 miljard dollar waard is.

Meer dan tien keer in waarde stijgen op slechts zeven jaar tijd. Dat is wat er volgens marktkenners gaat gebeuren met de Europese marihuanamarkt. Op dit moment is de totale markt ongeveer 3,5 miljard dollar waard maar dat gaat niet zo blijven de komende jaren. Verschillende Europese landen stellen zich meer open om marihuana, vooral medische marihuana, te legaliseren.

Een bijkomend pluspunt is dat de online verkoop van CBD de afgelopen maanden sterk is toegenomen, mede dankzij COVID-19. Daarenboven schieten kleinere cannabisbedrijven als paddenstoelen uit de grond. Zo werden Blossom Genetics, Cannamedical Pharma, Demecan, Grass & Co, Cannaray, Rainbow, NOBL Group, Alphagreen, Sanity Group en Daye opgericht na 2015.

Bovendien brengen gevestigde cannabisbedrijven nieuwe producten op de markt. In december 2019 lanceerde het Britse EMMAC Life Sciences Group bijvoorbeeld zijn eerste niet-gelicentieerde medicinale cannabisproducten op de Britse en Europese markt.

Jaarlijkse groei

Op de Europese markt heb je drie verschillende segmenten namelijk bloemen, concentraten en diversen. In 2019 hadden de bloemen het grootste marktaandeel maar men verwacht dat de concentraten een hogere samengestelde jaarlijkse groei gaan ervaren de komende jaren.

Men verwacht ook dat het gebruik van medische marihuana ingehaald gaat worden door recreatieve marihuana in de periode 2020-2027. De stijging in gebruik en versoepelingen door overheden gaan volgens marktkenners zonder twijfel de Europese cannabismarkt katapulteren naar hogere sferen. 37 miljard dollar is een voorzichtige voorspelling en dus zeker niet onmogelijk.

Bronnen: Baytownsun

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
1 jaar geleden

Kom maar op met Europese tips dan!

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.