Nederland - 11 april 2023 - beleggen
door STIJN

Bitcoin knalt boven de 30.000 dollar

Maandag was een kleine hoogdag voor crypto, bitcoin doorbrak namelijk voor het eerst sinds juni vorig jaar het plafond van 30.000 dollar. Ether, de tweede grootste digitale munt op de cryptomarkt, maakte een stijging tot 1.935 dollar en nadert evenzeer een psychologische grens. Marktkenners verwachten dat bitcoin zal doorstijgen richting 40.000 dollar.

De rally op de cryptomarkt blijft duren. Bitcoin maakte maandag een stijging van 7 procent en ging zo door de 30.000 dollar. Het herstel werd voornamelijk in gang gezet door de problemen binnen de Amerikaanse banksector en het momentum werd in stand gehouden door de verwachting dat de Federal Reserve de renteverhogingen gaat pauzeren.

James Lavish, managing partner bij Bitcoin Opportunity Fund, is van mening dat bitcoin nu richting mid- tot hoog in de 30.000 dollar kan gaan op korte termijn. Beleggers en investeerders kijken vooral uit naar het inflatierapport van de maand maart. Ze verwachten dat de consumentenprijzen nog eens zijn afgekoeld waardoor de Federal Reserve op de pauzeknop kan duwen.

Sentiment

Door de stijging van maandag, noteert bitcoin reeds 80 procent hoger sinds begin dit jaar. Ook ether surft mee op het positieve sentiment op de cryptomarkt en noteert 60 procent hoger. De tweede grootste digitale munt is op weg het plafond van 2.000 dollar te doorbreken.

Toch is er een grote correlatie tussen de cryptomarkt en de aandelenmarkten. De bewegingen op beide markten worden beïnvloed door macro-economische gebeurtenissen. De kans bestaat dus dat, als er een crash is op de aandelenmarkten, dit negatieve sentiment overslaat naar de cryptomarkt en ook hier slachtoffers maakt. Voorlopig hoeft men niet te vrezen voor dergelijk scenario gezien de relatief positieve vooruitzichten.

Bronnen: Tanaya Macheel – CNBC

Foto: QuoteInspectorFlickrCC BY-ND 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.